I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på tomatsoppa på färska tomater!
Helt enkelt fantastisk hemlagad tomatsoppa på färska tomater som är utsökt. Bara 15 minuter och ett par ingredienser för att göra den, snabbt och enkelt!
Gör denna tomatsoppa på färska tomater från trädgården eller från butiken. På sommaren finns det gott om färska tomater hemma hos oss. Jag har en trädgård som producerar precis tillräckligt med färska tomater för att vi ska kunna ta några varje vecka. I år har jag två tomatplantor och en planta med körsbärstomater!
Denna tomatsoppa på färska tomater är helt sagolikt god och enkel och snabb att tillaga. Servera gärna med ett gott vitlöksbröd! Testa gärna själva enligt receptet här nedanför!
Receptet – Så gör du:
Tomatsoppa på färska tomater
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 1 kg färska tomater
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st liten morot
- 7,5 dl grönsaksbuljong (eller 7,5 dl vatten + 2 st buljongtärningar)
- 2 st lagerblad
- salt efter smak
- peppar efter smak
- 1 skvätt balsamvinäger
- olivolja
- 1 msk grädde
Instruktioner
- Tvätta och torka tomaterna och grovhacka dem. Försök att pressa ut överflödigt vatten och frön. Skala lök, vitlök och morot. Hacka lök och vitlöksklyftor fint och riv moroten.
- Värm olivolja i en gryta eller stor kastrull, tillsätt sedan lök och stek lätt tills den är genomskinlig. Tillsätt rivna morötter och vitlök, fräs i cirka en minut eller två tills morötterna mjuknat. Tillsätt sedan hackade tomater och en skvätt balsamvinäger, rör om väl och låt det koka ihop i några minuter, rör om regelbundet.
- Tillsätt grönsaksfond och lagerblad, och smaka av med salt och peppar. Koka upp, sänk sedan värmen och låt puttra i cirka 15 minuter.
- När tomaterna är klara, ta bort grytan från värmen, ta sedan bort lagerbladen och mixa till en slät soppa med en stavmixer.
- Grovhacka basilikablad och lägg i soppan för smak och garnering, tillsätt en matsked grädde och servera din tomatsoppa på färska tomater!