Tomatmarmelad med ingefära – Recept

4.9/5 baserat på 7 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på tomatmarmelad med ingefära!

Denna tomatmarmelad med ingefära är perfekt tillsammans med ost, men även otroligt god till grillad fisk, kycklingrätter eller som smörgåspålägg. Supergod och enkelt att göra, och riktigt fint att ge bort till någon!

Ta vara på tomaters delikata sötma genom att göra denna fina tomatmarmelad med ingefära. En av anledningarna till att jag älskar denna tomatmarmelad med ingefära är att den är söt, lite kryddig och syrlig, med en djupt koncentrerad tomatsmak.

Jag älskar att servera denna tomatmarmelad på ett ostfat (den är godast med chèvreost tycker jag), men den är ocksp jättegod till grillad fisk eller på en bit bröd som pålägg.

Kort sagt är möjligheterna många med denna tomatmarmelad med ingefära och jag rekommenderar den starkt. Så god och så värd att göra tycker jag! Testa gärna receptet nedan!

Tomatmarmelad med ingefära

Receptet – Så gör du:

Tomatmarmelad med ingefära

4.9/5 baserat på 7 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Denna tomatmarmelad med ingefära är perfekt tillsammans med ost, men även otroligt god till grillad fisk, kycklingrätter eller som smörgåspålägg. Supergod och enkelt att göra, och riktigt fint att ge bort till någon!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 1 timme 15 minuter
Totalt 1 timme 30 minuter
Portioner 2 burkar

Ingredienser
 

  • 1 kg hackade, röda tomater
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl äppelcidervinäger
  • saften och skalet av en halv citron
  • 2 msk riven ingefära
  • ½ tsk finhackad vitlök
  • ½ tsk nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Rengör citronen noga och riv skalet.
  • Blanda strösocker, salt, citronskal och citronsaft, samt tomater i en stor kastrull och låt stå i 10 minuter. Tillsätt resterande ingredienser och koka upp på medelhög värme.
  • Låt puttra i 30 minuter, skrapa botten av kastrullen och rör om då och då. Sänk sedan värmen till medel-låg, och puttra tills tomatmarmeladen är väldigt tjock och reducerad till cirka 3-4 dl (cirka 25 minuter). Skrapa botten av pannan och rör om ofta.
  • Ta kastrullen från värmen och kyl till rumstemperatur.
Måltid Sås, Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Tomatmarmelad med ingefära

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar