Tjockpannkaka (Tjock ugnspannkaka) – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på tjockpannkaka (tjock ugnspannkaka).

Tjockpannkaka är snabbt, smidigt otroligt gott och budgetvänligt! Endast sex enkla ingredienser och fem minuter att förbereda, denna enkla rätt är en säker familjefavorit!

Tjocka ugnspannkakor är ugnsbakade pannkakor gjorda av ägg, mjölk, mjöl och vanilj. Pannkakorna gräddas i en plåt av metall eller gjutjärn, puffas upp i ugnen och faller sedan tillbaka när de väl svalnar. Detta recept blir så bra!

Att vända ugnsformen efter halva tiden i ugnen så att den tillagas jämnt är ett trevligt tips som kan göra receptet riktigt gott.

Ett perfekt recept om man vill ha ett gott mål mat som fungerar egentligen när som helst på dagen. Uppskattas av alla, verkligen i alla åldrar.

Servera gärna med grädde och en söt sylt, gärna jordgubbssylt, hjortronsylt eller hallonsylt! Vaniljen i receptet tar inte alls över och finns bara där som en god smaknyans!

När det är färdigt har man en riktigt trevlig måltid att se fram emot med en fin tjockpannkaka som vackert släpper från kanterna och enkelt går att skära upp i rutor. Smaklig måltid på er!

Tjock ugnspannkaka

Receptet – Så gör du:

Tjockpannkaka (Tjock ugnspannkaka)

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Tjockpannkaka är snabbt, smidigt otroligt gott och budgetvänligt! Endast sex enkla ingredienser och fem minuter att förbereda, denna enkla rätt är en säker familjefavorit!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 25 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 6 st ägg
  • 2,5 dl mjölk
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • 5 msk smör

Instruktioner

  • Värm ugnen till 225 grader C. 
  • När ugnen förvärms, lägg smöret i en osmord ugnsform och ställ in i ugnen, bara tills den smält. 
  • Tillsätt ägg, mjölk, mjöl, salt och vanilj i en mixer eller skål; vispa tills det är slätt. Häll smeten i en ugnsform, över smält smör. 
  • Grädda i 22-27 minuter eller tills kanterna är gyllenbruna och pösiga.
  • För att servera, strö generöst med strösocker och sirap.
Måltid Efterrätt, Frukost
Kök Svenskt, Tyskt
Nyckelord Tjock ugnspannkaka

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar