I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på tigerkaka utan ägg!
I denna tigerkaka utan ägg varvas lager av rik vanilj med lager av smakrik choklad. Kakan ser inte bara fin ut, utan smakar också väldigt bra!
Denna tigerkaka utan ägg är enkel att göra och går dessutom snabbt att få ihop. Allt som krävs är några väldigt vanligt förekommande ingredienser. Chansen är stor att du redan har alla hemma redan.
Både vaniljälskare och chokladälskare hittar något de gillar i en tigerkaka, och denna görs alltså helt äggfri med detta recept.
Kort sagt så älskar jag denna tigerkaka utan ägg och tycker den är så värd att göra!
Receptet – Så gör du:
Tigerkaka utan ägg
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 50 g smör
- 2 dl mjölk
- 3 dl vetemjöl
- 2,5 dl strösocker
- 3 tsk bakpulver
- 3 tsk vaniljsocker
- 1 msk kakao
Instruktioner
- Ställ ugnen på 180°C.
- Smörj och bröa en valfri form, antingen en rektangulär form eller en rund form.
- Smält smöret i antingen en kastrull på spisen eller i en skål i mikrovågsugnen. Låt smöret svalna.
- I en skål, tillsätt smöret och mjölk.
- I en annan skål, tillsätt alla torra ingredienser förutom kakaon, och blanda genom att röra om.
- Kombinera de torra ingredienserna med de våta och rör om.
- Tillsätt tre fjärdedelar av smeten till din bröade form.
- I den resterande smeten tillsätter vi nu kakaon och rör om, innan kakaosmeten också tillsätts i formen.
- Rör ut chokladsmeten med hjälp av en gaffel, så vi får tigermönstret i kakan.
- Grädda tigerkakan i mitten av ugnen på 180°C i cirka 50 minuter.
- Njut av din tigerkaka utan ägg!
Väldigt bra och gott om man är vegan!
Vi använde havremjölk och det funkade jättebra!
väldigt bra recept
Bra recept👍