I denna artikel ger jag mitt bästa recept på tekakor utan jäst!
Dessa tekakor utan jäst använder bakpulver istället för jäst. Dessa tekakor utan jäst går snabbare att göra och smakar minst lika gott!
Vad är godare än några fina tekakor? Inte mycket! Dessa tekakor går mycket snabbare att göra då de inte kräver någon jäst.
Du kan frysa in överblivna tekakor om du vill. Lägg dem bara i en fryspåse så går det helt utan problem.
Kort sagt älskar jag dessa tekakor med bakpulver istället för jäst och tycker de är väldigt smidiga att göra. Snabbt och läckert, perfekt till thé!
Receptet – Så gör du:
Tekakor utan jäst
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 60 g smör
- 8 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 1 msk bakpulver
- 5 dl mjölk
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader.
- I en skål i mikrovågsugn eller i en kastrull på spisen, smält smöret. I en bunke, blanda mjölet med bakpulver och salt. Tillsätt sedan smöret och mjölken och blanda till en kladdig deg. Känns den för lös, tillsätt lite mer mjöl.
- Klä en plåt med bakplåtspapper. Forma degen till 8 st bollar och placera dem på plåten.
- Platta ut tekakorna och nagga med en gaffel.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 13 till 15 minuter. De är klara när de har fått fin gyllene färg.
- Ta ut ur ugnen, låt svalna, och servera!