Tajinkrydda – Recept

5/5 baserat på 5 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på tajinkrydda!

Denna mexikanska kryddblandning är känd för sin kryddiga men samtidigt saltsyrliga smak. Gör den enkelt hemma, antingen direkt inför matlagningen, eller till att förvara i en kryddburk.

Tajinkrydda är perfekt över grönsaker då det verkligen förstärker smakerna. Testa exempelvis med att skiva upp en vanlig gurka och sedan krydda med denna kryddmix för ett gott tilltugg eller aptitretare! Testa över egentligen vilka grönsaker som helst.

Det går också riktigt bra att krydda exempelvis en bit ananas eller mango för att göra smaken ännu intressantare! Testa även gärna över popcorn för en härlig variation.

Till tacofredagen gillar jag att ha ner lite tajinkrydda i guacamolen, för en riktigt mexikansk upplevelse.

Förvara i antingen en lufttät kryddburk eller gör en mängd direkt inför maten. Det går riktigt snabbt och görs faktiskt med rätt så vanliga hushållskryddor som man allt som oftast redan har hemma.

Testa gärna att göra din egna tajinkrydda, så hoppas jag att ni ska gilla smaken lika mycket som vi gör. Ha det så bra!

Tajinkrydda

Receptet – Så gör du:

Tajinkrydda

5/5 baserat på 5 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
En god mexikansk kryddmix som går att göra hemma på bara 5 minuter, med enkla ingredienser dessutom! Perfekt över grönsaker, söta frukter, eller ner i guacamolen till tacomyset!
Förberedelser 2 minuter
Tillagning 3 minuter
Totalt 5 minuter
Portioner 1 sats

Utrustning

Ingredienser
 

  • 1 msk rökt paprikapulver eller rött chilipulver
  • 1 tsk torkat limeskal
  • ¼ tsk lökpulver
  • tsk socker
  • ½ tsk vitlökspulver
  • ¼ tsk havssalt
  • ½ tsk malen spiskummin
  • ¼ tsk malen koriander
  • ¼ tsk cayennepeppar

Instruktioner

  • Blanda alla ingredienser i en skål.
  • Färdigt! Använd direkt eller för över till en lufttät kryddburk.
  • Njut av din tajinkrydda!
Måltid Smårätter, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Tajinkrydda

1 kommentar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar