I denna artikel ger jag mitt bästa recept på tajinkrydda!
Denna mexikanska kryddblandning är känd för sin kryddiga men samtidigt saltsyrliga smak. Gör den enkelt hemma, antingen direkt inför matlagningen, eller till att förvara i en kryddburk.
Tajinkrydda är perfekt över grönsaker då det verkligen förstärker smakerna. Testa exempelvis med att skiva upp en vanlig gurka och sedan krydda med denna kryddmix för ett gott tilltugg eller aptitretare! Testa över egentligen vilka grönsaker som helst.
Det går också riktigt bra att krydda exempelvis en bit ananas eller mango för att göra smaken ännu intressantare! Testa även gärna över popcorn för en härlig variation.
Till tacofredagen gillar jag att ha ner lite tajinkrydda i guacamolen, för en riktigt mexikansk upplevelse.
Förvara i antingen en lufttät kryddburk eller gör en mängd direkt inför maten. Det går riktigt snabbt och görs faktiskt med rätt så vanliga hushållskryddor som man allt som oftast redan har hemma.
Testa gärna att göra din egna tajinkrydda, så hoppas jag att ni ska gilla smaken lika mycket som vi gör. Ha det så bra!
Receptet – Så gör du:
Tajinkrydda
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetUtrustning
Ingredienser
- 1 msk rökt paprikapulver eller rött chilipulver
- 1 tsk torkat limeskal
- ¼ tsk lökpulver
- ⅛ tsk socker
- ½ tsk vitlökspulver
- ¼ tsk havssalt
- ½ tsk malen spiskummin
- ¼ tsk malen koriander
- ¼ tsk cayennepeppar
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser i en skål.
- Färdigt! Använd direkt eller för över till en lufttät kryddburk.
- Njut av din tajinkrydda!
Riktigt härlig kryddblandning! jag hade lite extra vitlökspulver i min!