I denna artikel ger jag mitt bästa recept på tacopaj med philadelphiaost!
Detta är en riktigt god, enkel, snabb och smakrik tacopaj med philadelphiaost. Matig, smakrik och helt enkelt ljuvlig!
Tacopaj är en riktigt snabb och god paj, och en sann klassiker, som dessutom är mångas favoritpaj. Servera gärna med tacochips och en krispig grönsallad.
Denna tacopaj med philadelphiaost blir riktigt krämigt god och imponerar på alla. Kort sagt älskar jag denna tacopaj med philadelphiaost och rekommenderar den starkt! Så värd att göra, testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Tacopaj med philadelphiaost
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 500 g nötfärs
- 1 påse tacokryddmix
- 150 g riven ost
- 200 g philadelphiaost
- 1,5 dl creme fraiche
Pajdeg
- 150 g smör, rumstempererat
- 3 dl vetemjöl
- 2 msk vatten
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C.
- Börja med pajdegen. Blanda vetemjöl och smör genom att nypa in smöret i mjölet med händerna eller använda en matberedare. Tillsätt kallt vatten så att pajdegen precis blandas.
- Kläm ut degen i en pajform, cirka 28 cm i diameter och ställ sedan in i kylen 10 minuter.
- Förgrädda pajskalet i 10 min i mitten av ugnen på 200°C. Under tiden, stek nötfärsen i panna. Tillsätt kryddmixen när färsen får färg. Ta efter 10 minuter ut pajskalet ur ugnen och höj sedan temperaturen till 225°C så det hinner värmas upp till när hela tacopajen ska in igen senare.
- Blanda philadelphiaost och creme fraiche i en skål. Tillsätt färsen till pajskalet och bre sedan på philadelphiablandningen och toppa med ost.
- Grädda pajen på 225°C i mitten av ugnen i 20 minuter.
- Ta ut ur ugnen, låt svalna någon minut, och servera med dina tillbehör. Njut av din tacopaj!