Tacopaj med philadelphiaost – Recept

4.6/5 baserat på 9 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på tacopaj med philadelphiaost!

Detta är en riktigt god, enkel, snabb och smakrik tacopaj med philadelphiaost. Matig, smakrik och helt enkelt ljuvlig!

Tacopaj är en riktigt snabb och god paj, och en sann klassiker, som dessutom är mångas favoritpaj. Servera gärna med tacochips och en krispig grönsallad.

Denna tacopaj med philadelphiaost blir riktigt krämigt god och imponerar på alla. Kort sagt älskar jag denna tacopaj med philadelphiaost och rekommenderar den starkt! Så värd att göra, testa gärna receptet nedan!

Tacopaj med philadelphiaost

Receptet – Så gör du:

Tacopaj med philadelphiaost

4.6/5 baserat på 9 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är en riktigt god, enkel, snabb och smakrik tacopaj med philadelphiaost. Matig, smakrik och helt enkelt ljuvlig!
Förberedelser 20 minuter
Tillagning 25 minuter
Totalt 45 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
 

  • 500 g nötfärs
  • 1 påse tacokryddmix
  • 150 g riven ost
  • 200 g philadelphiaost
  • 1,5 dl creme fraiche

Pajdeg

  • 150 g smör, rumstempererat
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk vatten

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Börja med pajdegen. Blanda vetemjöl och smör genom att nypa in smöret i mjölet med händerna eller använda en matberedare. Tillsätt kallt vatten så att pajdegen precis blandas.
  • Kläm ut degen i en pajform, cirka 28 cm i diameter och ställ sedan in i kylen 10 minuter.
  • Förgrädda pajskalet i 10 min i mitten av ugnen på 200°C. Under tiden, stek nötfärsen i panna. Tillsätt kryddmixen när färsen får färg. Ta efter 10 minuter ut pajskalet ur ugnen och höj sedan temperaturen till 225°C så det hinner värmas upp till när hela tacopajen ska in igen senare.
  • Blanda philadelphiaost och creme fraiche i en skål. Tillsätt färsen till pajskalet och bre sedan på philadelphiablandningen och toppa med ost.
  • Grädda pajen på 225°C i mitten av ugnen i 20 minuter.
  • Ta ut ur ugnen, låt svalna någon minut, och servera med dina tillbehör. Njut av din tacopaj!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Tacopaj med philadelphiaost

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar