Idag vill jag dela med mig av mitt favoritrecept på tacopaj i långpanna, perfekt till fredagsmyset!
En ljuvligt god tacopaj i långpanna som är otroligt god och enkel att tillaga. Räcker till flera och ljuvlig till matlåda!
Denna rätt tycker jag är så himla god, värmande och enkel att göra. Perfekt till fredagsmyset, men god när som helst i veckan ärligt talat! Pajen är enkel att förbereda och sedan skära upp i fina rutor.
Pajskalet blir riktigt fint och fyllningen magisk med alla de goda tacosmakerna. Servera med klassiska tacotillbehör, såsom röd tacosås, majs, hackad rödlök, och krispig bladsallad.
Detta är en rätt som är riktigt härlig att använda till matlådor. Enkel att portionera i lådor och sedan antingen förvara i kylen eller i frysen, för längre hållbarhet.
Det är så himla trevligt och praktiskt att laga mat i långpanna. Resultatet blir ju också så bra och gott, inte minst med denna goda tacopaj. Testa den gärna, receptet hittas här nedanför, så hoppas jag att ni ska gilla det!
Receptet – Så gör du:
Tacopaj i långpanna
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetUtrustning
Ingredienser
- 950 g köttfärs
- 2 påsar tacokrydda
- 6 dl creme fraiche
- 1 burk (400 g) krossade tomater
Pajskal
- 200 g smör
- 7 dl vetemjöl
- 0,75 dl vatten, lite mer vid behov
- 1 nypa salt
Topping
- riven ost
- tacochips
Instruktioner
- Knåda ihop smöret i tärningar med vetemjöl. Tillsätt vatten och salt och arbeta till degen. Tryck ut degen i långpanna med lätt förhöjda kanter, mått cirka 30×40 cm. Nagga med en gaffel längs med hela botten. Låt stå i kylen i cirka 15 minuter, fortsätt med receptet nedan under tiden.
- Sätt ugnen på 225°C.
- Fräs på färsen i olja eller smör tills den inte längre är rosa någonstans. Tillsätt tacokryddningen enligt förpackningens anvisningar. Tillsätt krossade tomater och låt puttra i några minuter för att få bort vätska. Rör om då och då. Förgrädda pajskalet i mitten i ugnen 225° i 10 min.
- Fördela ut färsen i pajskalet och bred ut creme fraiche ovanpå. Blanda lite på ytan med en gaffel.
- Strö över riven ost och toppa med krossade tortillachips.
- Grädda pajen i mitten av ugnen vid 225°C i cirka 20 minuter.
- Färdigt! Servera gärna tacopajen med klassiska tacotillbehör, exempelvis lite tacosås, bladsallad, majs, hackad gurka och hackad rödlök!
En riktig god paj. Rekommenderas starkt