Tacopaj i långpanna – Recept

5/5 baserat på 2 betyg

Idag vill jag dela med mig av mitt favoritrecept på tacopaj i långpanna, perfekt till fredagsmyset!

En ljuvligt god tacopaj i långpanna som är otroligt god och enkel att tillaga. Räcker till flera och ljuvlig till matlåda!

Denna rätt tycker jag är så himla god, värmande och enkel att göra. Perfekt till fredagsmyset, men god när som helst i veckan ärligt talat! Pajen är enkel att förbereda och sedan skära upp i fina rutor.

Pajskalet blir riktigt fint och fyllningen magisk med alla de goda tacosmakerna. Servera med klassiska tacotillbehör, såsom röd tacosås, majs, hackad rödlök, och krispig bladsallad.

Detta är en rätt som är riktigt härlig att använda till matlådor. Enkel att portionera i lådor och sedan antingen förvara i kylen eller i frysen, för längre hållbarhet.

Det är så himla trevligt och praktiskt att laga mat i långpanna. Resultatet blir ju också så bra och gott, inte minst med denna goda tacopaj. Testa den gärna, receptet hittas här nedanför, så hoppas jag att ni ska gilla det!

Tacopaj i långpanna

Receptet – Så gör du:

Tacopaj i långpanna

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Idag vill jag dela med mig av mitt favoritrecept på tacopaj i långpanna, perfekt till fredagsmyset! En ljuvligt god tacopaj i långpanna som är otroligt god och enkel att tillaga. Räcker till flera och ljuvlig till matlåda!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 40 minuter
Totalt 55 minuter
Portioner 6 personer

Utrustning

Ingredienser
 

  • 950 g köttfärs
  • 2 påsar tacokrydda
  • 6 dl creme fraiche
  • 1 burk (400 g) krossade tomater

Pajskal

  • 200 g smör
  • 7 dl vetemjöl
  • 0,75 dl vatten, lite mer vid behov
  • 1 nypa salt

Topping

  • riven ost
  • tacochips

Instruktioner

  • Knåda ihop smöret i tärningar med vetemjöl. Tillsätt vatten och salt och arbeta till degen. Tryck ut degen i långpanna med lätt förhöjda kanter, mått cirka 30×40 cm. Nagga med en gaffel längs med hela botten. Låt stå i kylen i cirka 15 minuter, fortsätt med receptet nedan under tiden.
  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Fräs på färsen i olja eller smör tills den inte längre är rosa någonstans. Tillsätt tacokryddningen enligt förpackningens anvisningar. Tillsätt krossade tomater och låt puttra i några minuter för att få bort vätska. Rör om då och då. Förgrädda pajskalet i mitten i ugnen 225° i 10 min.
  • Fördela ut färsen i pajskalet och bred ut creme fraiche ovanpå. Blanda lite på ytan med en gaffel.
  • Strö över riven ost och toppa med krossade tortillachips.
  • Grädda pajen i mitten av ugnen vid 225°C i cirka 20 minuter.
  • Färdigt! Servera gärna tacopajen med klassiska tacotillbehör, exempelvis lite tacosås, bladsallad, majs, hackad gurka och hackad rödlök!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Tacopaj i långpanna

1 kommentar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar