Idag på Hemma-nytt så vill jag dela med mig av en dunderbra tacokrydda som passar LCHF-kost, i och med att den inte innehåller tillsatt socker eller stärkelse.
Detta recept på hemgjord tacokrydda är perfekt för dem som följer en LCHF-diet eftersom det inte innehåller något tillsatt socker eller stärkelse, vilket ofta finns i färdiga kryddblandningar. Istället innehåller den endast en kombination av vanliga kryddor man oftast har hemma, som tillsammans ger en smakrik och kryddig blandning och en riktigt schysst taco-upplevelse.
Du kan använda denna hemgjorda tacokrydda på samma sätt som du skulle använda en färdigköpt kryddblandning. Gott till kött, kyckling, fisk eller vegetariska rätter. Blanda en matsked av kryddblandningen per 500 gram kött eller annan proteinkälla och stek tills det är genomstekt.
I regel kan denna LCHF-tacokrydda förvaras i en behållare i skafferiet i upp till 6 månader. Det är dock bäst och godast om man lyckas hinna använda den inom de första 2-3 månaderna, för att säkerställa bästa möjliga smak.
Det går väldigt fort att slänga ihop detta receptet. En överkurs, om man vill, för att få en mer intensiv smak, det är att rosta spiskumminen och paprikapulvret i en torr stekpanna på låg värme i cirka 2-3 minuter tills kryddorna doftar gott. Detta kommer att förstärka deras smak och ge en djupare färg åt kryddblandningen. Gå sedan vidare med receptet som vanligt som det anges här nedanför.
Receptet – Så gör du:
Tacokrydda LCHF
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetUtrustning
Ingredienser
- 1 msk chilipulver
- 1 msk paprikapulver
- 1 msk malen spiskummin
- 1 tsk lökpulver
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk torkad oregano
- ½ tsk salt
- ¼ tsk malen svartpeppar
Instruktioner
- Blanda alla kryddor i en skål eller burk och rör om ordentligt så att de blandas väl.
- Färdigt! Använd direkt eller förvara i en lufttät burk eller behållare.