I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på tacogratäng med pasta!
En snabb, enkel och ljuvligt god tacogratäng med pasta som är perfekt till en god tacomiddag, men även riktigt god som lunch och matlåda!
Denna tacogratäng med pasta blir snabbt en favorit på matbordet. God, krämig, mättande, och med alla de klassiska tacosmakerna man älskar. Riktigt enkel att göra alla dagar i veckan, och passar kanske framförallt till fredagsmyset!
Servera denna goda tacogratäng tillsammans med dina favorittillbehör till tacos, såsom salsa, tacochips, creme fraiche, majs och hackade tomater!
Receptet – Så gör du:
Tacogratäng med pasta
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 500 g (ca 1 paket) pasta penne
- 400 g köttfärs eller vegofärs
- 1 st gul lök, finhackad
- 1 st vitlöksklyfta
- 400 g (1 burk) krossade tomater
- 2 msk tomatpuré
- 1 påse tacokrydda
- 2,5 dl vatten
Topping
- 2 dl creme fraiche
- 2,5 dl riven ost
Instruktioner
- Sätt pastan på kokning enligt paketets anvisningar.
- Fräs den hackade gula löken i en panna med lite olja tills löken blivit genomskinlig. Tillsätt färsen och fräs vidare tills färsen inte längre är rosa någonstans.
- Pressa i vitlöksklyftor och blanda tacokryddad med vattnet i ett glas och vänd ner i pannan. Rör om.
- Tillsätt krossade tomater, och tomatpuré och rör om. Låt puttra på medelvärme i 10 minuter. När pastan kokat färdigt, lägg den i en ugnsform. Sätt även ugnen på 210°C.
- Tillsätt köttfärsblandningen i pannan till pastan i ugnsformen och blanda lite fint. Toppa med creme fraiche och sedan riven ost.
- Grädda tacogratängen i mitten av ugnen på 210°C i cirka 15-18 min. Förbered gärna under tiden valfria tacotillbehör såsom tacosås, tacoships, hackade tomater och/eller majs.
- Färdigt! Ta ut ur ugnen och servera. Smaklig måltid!