Svartvinbärsjuice – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på svartvinbärsjuice!

Svartvinbärsjuice är inte bara enkel och otroligt god att göra enligt detta recept, utan det är också en av de mest fördelaktiga juicerna att konsumera. Svartvinbär är ett kraftpaket av vitaminer och antioxidanter, och är en av anledningarna till att den är så populär!

Svartvinbärsjuice

Svartvinbärsjuice är en lättlagad, uppfriskande dryck. Köp svarta vinbär butiken eller plocka själv. De är en mycket bra källa till C-vitamin, och ett enda svartvinbär rymmer mer än en hel apelsin!

Svarta vinbärsjuice är faktiskt en av de hälsosammaste juicerna som du kan ha i din dagliga kost. Den innehåller ett högt innehåll av vitamin A, C, B1, B5 och B6. Den innehåller också flera mineraler som fosfor, järn, koppar och kalcium. Det hjälper till att förbättra blodcirkulationen och synen!

Svartvinbärsjuice

Allt positivt innehåll i bären gör denna färskpressade svartvinbärsjuice otroligt nyttig! Vanligtvis gör jag den här drinken framförallt på sommaren, då det är en riktig törstsläckare.

Svartvinbärssäsongen är mycket kort, och börjar i juli och slutar i augusti, på ett ungefär. Alla har inte svarta vinbär som växer i sin trädgård eller gård. De växer inte heller överallt! Både frysta och färska svartvinbär funkar för detta recept. Vi köper ofta frysta svarta vinbär. Färska eller frysta, använd vilka bär du kan få tag på!

När du använder frysta bär, låt dem tina till rumstemperatur innan du krossar dem.

Svartvinbärsjuice

Ingredienser (1 flaska)

  • 1 kg svarta vinbär (frysta eller färska)
  • strösocker
  • 1 tsk citronsyra

Instruktioner

  1. Lägg svarta vinbär i en stor panna eller kastrull tillsammans med 300 ml vatten. Sätt på låg värme och koka försiktigt i 10 minuter, pressa med baksidan av en träslev eller sked för att frigöra saften från bären.
  2. Häll i en sil över en skål, gärna med en muslinpåse. Tryck till för att få saften att släppa från bären.
  3. Mät upp juicen, och tillsätt 300 g strösocker per 500 ml vätska. Häll saften och sockret i en stor kastrull och lös upp sockret på låg värme – låt inte koka. När sockret löst upp sig, ta genast bort från värmen och rör ner citronsyran.
  4. Häll svartvinbärsjuicen i steriliserade flaskor och förslut. Smaka gärna av och späd ut efter smak med vatten om det behövs.
Svartvinbärsjuice

Svartvinbärsjuice

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på svartvinbärsjuice! Svartvinbärsjuice är inte bara enkel och otroligt god att göra enligt detta recept, utan det är också en av de mest fördelaktiga juicerna att konsumera. Svartvinbär är ett kraftpaket av vitaminer och antioxidanter, och är en av anledningarna till att den är så populär!
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 25 minuter
Portioner 1 flaska

Ingredienser
  

  • 1 kg svarta vinbär (frysta eller färska)
  • strösocker
  • 1 tsk citronsyra

Instruktioner

  • Lägg svarta vinbär i en stor panna eller kastrull tillsammans med 300 ml vatten. Sätt på låg värme och koka försiktigt i 10 minuter, pressa med baksidan av en träslev eller sked för att frigöra saften från bären.
  • Häll i en sil över en skål, gärna med en muslinpåse. Tryck till för att få saften att släppa från bären.
  • Mät upp juicen, och tillsätt 300 g strösocker per 500 ml vätska. Häll saften och sockret i en stor kastrull och lös upp sockret på låg värme – låt inte koka. När sockret löst upp sig, ta genast bort från värmen och rör ner citronsyran.
  • Häll svartvinbärsjuicen i steriliserade flaskor och förslut. Smaka gärna av och späd ut efter smak med vatten om det behövs.
Keyword Svartvinbärsjuice

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning