I denna artikel ger jag mitt bästa recept på stuvade makaroner med grädde!
Stuvade makaroner med grädde är en klassiker inom husmanskost. Servera med dina favorittillbehör, såsom köttbullar eller falukorv. Så här gör du!
Dessa stuvade makaroner med grädde ger riktigt krämiga och lena makaroner som är perfekta till exempelvis falukorv eller köttbullar. Kort sagt är detta en riktig svensk klassiker.
När jag brukar göra stuvade makaroner så brukar det allt som oftast vara vardags, och då vill man att det ska gå fort. Perfekt nog så går detta recept att få klart på så lite som 10 minuter!
Krämigheten i just dessa makaroner blir svårslagen tack vare grädden. Det är den hemliga nyckeln till en riktigt härlig stuvning enligt mig, och det går som sagt snabbt att få till det bra!
Förvara eventuella rester i en lufttät låda eller i kastrull med lock. Det är alldeles perfekt att ta med dessa makaroner till jobbet i matlåda, och helt enkelt värma dem i mikrovågsugn. De håller sig goda i kylen i några dagar efter tillagning efter min erfarenhet.
Jag älskar stuvade makaroner med grädde för bästa krämighet och tycker att detta recept blir riktigt bra. Så värt att göra och snabbt och enkelt. Testa gärna receptet nedan, så hoppas jag att ni ska uppskatta dessa makaroner lika mycket som de älskas hemma hos oss!
Receptet – Så gör du:
Stuvade makaroner med grädde
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 5 dl okokta makaroner
- 2 dl grädde
- 3 dl mjölk
- 2 msk vetemjöl
- salt och peppar
Instruktioner
- Koka makaronerna i vatten enligt förpackningens anvisningar.
- Häll av vattnet och placera makaronerna i en kastrull.
- Tillsätt vetemjölet och blanda med makaronerna. Tillsätt mjölk och grädde och koka upp i cirka 3 minuter. Rör om då och då.
- Smaka av med salt och peppar. Servera och njut!