Stekt nötytterfilé – Recept

4.7/5 baserat på 6 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på stekt nötytterfilé!

Gör en lyxigt god, snabb och enkel stekt nötytterfilé med stekt potatis och ugnsstekta grönsaker, exempelvis haricots verts. Servera gärna med en bearnaisesås.

Detta recept på går så snabbt att det passar både till vardags och lugna helgdagar. Nötytterfilé är en god bit kött som blir färdig i pannan på bara några minuter!

Istället för haricots verts är även broccoli, paprika eller blomkål goda alternativ att ugnssteka som grönsakstillbehör på tallriken.

Hoppas ni gillar detta recept lika mycket som jag gör. Det går både snabbt och smakar riktigt saftigt och gott!

Stekt nötytterfilé

Receptet – Så gör du:

Stekt nötytterfilé

4.7/5 baserat på 6 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Gör en lyxigt god, snabb och enkel stekt nötytterfilé med stekt potatis och ugnsstekta grönsaker, exempelvis haricots verts. Servera gärna med en bearnaisesås!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 4 st biffar av nötytterfilé (120-150 g vardera)
  • salt
  • peppar
  • 1 kg kokt potatis
  • valfritt: 500 g haricots verts
  • valfri sås (exempelvis bearnaisesås)

Instruktioner

  • Valfritt: För haricots verts. Sätt ugnen på 200 grader Celsius och när den nått temperaturen, sätt in haricots verts blandade med lite olivolja, salt och peppar på en plåt med bakplåtspapper. Låt tillagas i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
  • Skär den kokta potatisen i klyftor och sätt på stekning i en stor panna med olja. Håll koll på potatisen och rör om ibland under följande steg.
  • Krydda nötytterfilén och stek i lite olja i en upphettad panna i cirka 1,5-2 minuter på varje sida.
  • Färdigt! Servera och njut, gärna med en god sås!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Stekt nötytterfilé

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar