I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på stekt nötytterfilé!
Gör en lyxigt god, snabb och enkel stekt nötytterfilé med stekt potatis och ugnsstekta grönsaker, exempelvis haricots verts. Servera gärna med en bearnaisesås.
Detta recept på går så snabbt att det passar både till vardags och lugna helgdagar. Nötytterfilé är en god bit kött som blir färdig i pannan på bara några minuter!
Istället för haricots verts är även broccoli, paprika eller blomkål goda alternativ att ugnssteka som grönsakstillbehör på tallriken.
Hoppas ni gillar detta recept lika mycket som jag gör. Det går både snabbt och smakar riktigt saftigt och gott!
Receptet – Så gör du:
Stekt nötytterfilé
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 4 st biffar av nötytterfilé (120-150 g vardera)
- salt
- peppar
- 1 kg kokt potatis
- valfritt: 500 g haricots verts
- valfri sås (exempelvis bearnaisesås)
Instruktioner
- Valfritt: För haricots verts. Sätt ugnen på 200 grader Celsius och när den nått temperaturen, sätt in haricots verts blandade med lite olivolja, salt och peppar på en plåt med bakplåtspapper. Låt tillagas i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
- Skär den kokta potatisen i klyftor och sätt på stekning i en stor panna med olja. Håll koll på potatisen och rör om ibland under följande steg.
- Krydda nötytterfilén och stek i lite olja i en upphettad panna i cirka 1,5-2 minuter på varje sida.
- Färdigt! Servera och njut, gärna med en god sås!