I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på stekt högrev!
Att steka och sedan köra in i ugnen i 15 minuter har jag experimenterat fram är det bästa sättet att göra stekt högrev på. Testa gärna receptet nedan för att se hur bra det blir!
Stekt högrev ger ett otroligt gott kött som blir otroligt lyxigt när man steker det. Jag serverar med ugnspotatis, ugnsrostade grönsaker och bearnaisesås!
Högrev är ett fint stycke kött, och i detta recept bryner vi köttet i smör i en panna så det får färg. Efter att vi låtit bryna köttet i en panna, går det in i ugnen i cirka 15 minuter där högreven tillagas färdigt.
När köttet kommit ut ur ugnen, tänk på att låta högreven vila lite på skärbräda i rumstemperatur innan tranchering (ett finare ord för att man skivar upp det i bitar).
Det blir verkligen bättre och godare att inte hoppa över att låta den högreven vila! Överlag är det väldigt smidigt att steka högrev och att göra detta recept. Resultatet blir riktigt bra tycker jag!
Receptet – Så gör du:
Stekt högrev
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 900 g högrev (ungefärlig storlek)
- 5 st lagerblad
- nymalen svartpeppar
- grovmalet salt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150°C.
- Skär högreven i två tjocka skivor. Krydda över ytan med peppar och salt. Lägg på några lagerblad.
- Hetta upp smör i en ugnssäker panna. Bryn högreven runt om i pannan på båda sidorna.
- Ställ in pannan i mitten ugnen och låt tillagas vid 150°C i 15-18 minuter.
- Färdigt! Ta ut ur ugnen och låt köttet vila på skärbräda i 10 minuter innan det skivas upp. Köttet serveras rosastekt eller lätt blodigt.
- Njut av din stekta högrev med dina favorittillbehör, exempelvis ugnspotatis, ugnsrostade grönsaker och bearnaisesås!