I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på squashkaka!
Här är en ljuvligt god kaka på squash som passar till både efterrätt och mellanmål. Perfekt när man vill ha en god, lite mindre söt kaka, som dessutom tar vara på all squash på bästa sätt!
Denna kaka är så himla god, och serveras helt enkelt som den är, eller gärna också med lite vispgrädde, vaniljglass, och färska bär!
Om man vill använda mycket squash, gör gärna flera kakor åt gången genom att dubbla eller trippla receptet!
Squashkaka går bra att göra på både egenodlad och butiksköpt squash! Att tänka på är att om den är egenodlad, ta då bort eventuella kärnor som är alltför stora när man börjar riva med rivjärn!
Allt med detta recept på är verkligen superenkelt och går snabbt att göra. Härligt fräscht helt enkelt, och jag hoppas att du gillar det!
Receptet - Så gör du:
Squashkaka
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 2 st ägg
- 2,5 dl vetemjöl
- 1 tsk malen kanel
- 1 tsk bakpulver
- ½ tsk salt
- 2,5 dl strösocker
- 1,25 dl rapsolja (eller annan neutral olja)
- 2,5 dl oskalad, finriven squash (ta bort fröna om de är för stora)
- 1,25 dl hackade hasselnötter eller valnötter
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C.
- Dela squashen i grova bitar med skal och riv den fint. Tryck ut så mycket saft som möjligt hur den rivna squashen och mät upp mängden som anges i receptet.
- I en stor skål eller bunke, vispa strösocker och ägg luftig och pösigt, gärna med elvisp.
- Tillsätt alla torra ingredienser till äggblandningen och rör om.Tillsätt nu olja, ägg, riven squash och hackade nötter till blandningen och rör om.
- Häll smeten i en form som rymmer 1,5-2 liter, ungefär en avlång brödform.
- Grädda kakan i mitten av ugnen vid 175°C i cirka 45-50 minuter, eller tills att en sticka som sticks ner i kakan inte blir kladdig.
Jättebra