I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på spare ribs i ugn!
Här kommer ett enkelt toppenrecept på spare ribs i ugn, som täcks i den godaste klibbiga barbecuesåsen som har en kick av vitlök och valfri hetta! Supergott till potatis, ris och andra liknande tillbehör, och en god sallad!
Spare ribs i ugn med detta recept blir så läckra att de faller av benet! Få till den otroliga smaken med en blandning kryddor som vi låter täcka våra spare ribs, innan dem vi täcker dem med en kryddad barbecuesåsblandning som är ljuvligt god!
Det finns inget bättre än att låta ugnen göra jobbet åt dig, samtidigt som du känner lukten av de otroliga BBQ-smakerna som driver genom hela huset. Att sätta sig till bords med en tallrik med rykande varma klibbiga spare ribs tillagade i ugnen är en dröm!
Servera gärna med potatismos, klyftpotatis eller ris, och en härlig sallad! Förvara eventuella rester övertäckt i kylen i några dagar, eller i frysen för längre hållbarhet.
Spare ribs är väldigt mångsidiga och passar perfekt för att tillagas i ugn. Om du älskar saftiga, möra och krispiga spare ribs med karamelliserade kanter, då är detta recept något för dig!
Kort sagt tycker jag detta recept är otroligt härligt och helt klart värt att göra!
Receptet – Så gör du:
Spare ribs i ugn
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
Spare ribs
- 1,5 kg spare ribs
- 2 tsk vitlökspulver
- 1 tsk lökpulver
- 2 tsk paprika
- 2 tsk salt
- 1 tsk nymalen svartpeppar
- ½ tsk spiskummin
- 1 tsk chili eller cayennepulver (valfritt)
- 2 msk olivolja
Sås
- 5 dl barbecuesås
- 3 msk finhackad vitlök
- 2 msk olivolja
- 1 msk Worcestershiresås
- ½ msk till 1 msk cayennepeppar (valfritt för extra hetta)
- 1 tsk salt
Instruktioner
- Värm ugnen till 180°C.
- Frivilligt: avlägsna det sega membranet som täcker undersidan/bensidan av revbenen för aningen mindre sega spare ribs.
- Lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper eller med folie.
- Kombinera vitlökspulver, lökpulver, paprika, salt, peppar, spiskummin och chili eller cayennepeppar. Strö dessa kryddorna över revbenen och ringla över olja. Gnid in kryddningen över revbenen på båda sidor. Ugnsbaka i 2 timmar (1,5 timme om dina spare ribs är benfria).
- Blanda ihop ingredienserna till såsen under de sista 5 minuterna av tiden i ugnen.
- Ta ut dina spare ribs från ugnen, och fördela såsen över dina spare ribs.
- Öka nu ugnstemperaturen till 240°C. Sätt tillbaka dina spare ribs i ugnen utan att de är övertäckta med folie och grädda i ytterligare 10 minuter.
- Låt dina spare ribs vila i 10 minuter innan du skär upp.
- Njut av dina spare ribs i ugn!