Sourcreamdipp – Recept

5/5 baserat på 2 betyg

Varför köpa sourcreamdipp i butiken när den kan göras hemmalagad till bara en bråkdel av priset? Det tänkte jag när jag gjorde denna sourcreamdipp efter receptet jag delar med mig av i denna artikel!

Ibland är det gott med dipp till snacksen hemma, och då är det ju så enkelt att göra sin egna istället för att köpa någon tråkig påse med kryddor!

Med lite färsk gräddfil och lite örter och kryddor från skafferiet, så kommer denna sourcreamdipp att bli klar på bara några minuter!

Du kan dessutom anpassa den med extra kryddor och andra favorittillägg utefter hur du vill ha den!

potatischips
Denna sourcreamdipp är perfekt till chips, morotssticks, gurksticks eller varför inte till rostad potatis?

Denna dip använder enkla ingredienser som man med stor sannolikhet har i kylskåpet och skafferiet just nu. Har man inte det så är de enkla att köpa hem från matbutiken.

Det är så enkelt att göra sin egna sourcreamdipp och det tar bara några minuter! Blanda bara ihop alla ingredienser och ställ in i kylen så att smakerna får blandas lite innan servering!

Blanda gärna ihop det genom att tillsätta hackad chili, jalapenos, soltorkade tomater eller hackad spenat.

Även bacon kan ge gräddfilsdipp en helt ny smakprofil!

Perfekt till chips, morotssticks, gurksticks eller varför inte till rostad potatis?

I kylen: Förvaras kallt och täckt med plastfolie så bör dippen hålla i upp till 10 dagar i kylen. Rör om ordentligt innan servering från kylen och tillsätt salt och peppar eller extra krydda för att lysa upp smakerna.

Det rekommenderas inte att frysa sourcreamdippen då de flesta mejeriprodukter ofta blir gryniga vid infrysning (förutom möjligen glass då)!

sourcreamdipp

Receptet - Så gör du:

Sourcreamdipp

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Varför köpa sourcreamdipp i butiken när den kan göras hemmalagad till bara en bråkdel av priset? Det tänkte jag när jag gjorde denna sourcreamdipp efter receptet jag delar med mig av i denna artikel!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 30 minuter
Totalt 35 minuter
Portioner 1 skål

Ingredienser
 

  • 2 dl gräddfil eller creme fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk gräslök
  • ½ msk vitlökspulver
  • ½ tsk dill
  • ¼ tsk lökpulver
  • salt och peppar efter smak

Instruktioner

  • Blanda alla ingredienser i en skål.
  • Förvara i kylen i minst 30 minuter innan servering så att smakerna kan blandas ordentligt.
Måltid Sås
Kök Amerikanskt, Svenskt
Nyckelord sourcreamdipp

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar