Varför köpa sourcreamdipp i butiken när den kan göras hemmalagad till bara en bråkdel av priset? Det tänkte jag när jag gjorde denna sourcreamdipp efter receptet jag delar med mig av i denna artikel!
Ibland är det gott med dipp till snacksen hemma, och då är det ju så enkelt att göra sin egna istället för att köpa någon tråkig påse med kryddor!
Med lite färsk gräddfil och lite örter och kryddor från skafferiet, så kommer denna sourcreamdipp att bli klar på bara några minuter!
Du kan dessutom anpassa den med extra kryddor och andra favorittillägg utefter hur du vill ha den!
Denna dip använder enkla ingredienser som man med stor sannolikhet har i kylskåpet och skafferiet just nu. Har man inte det så är de enkla att köpa hem från matbutiken.
Det är så enkelt att göra sin egna sourcreamdipp och det tar bara några minuter! Blanda bara ihop alla ingredienser och ställ in i kylen så att smakerna får blandas lite innan servering!
Blanda gärna ihop det genom att tillsätta hackad chili, jalapenos, soltorkade tomater eller hackad spenat.
Även bacon kan ge gräddfilsdipp en helt ny smakprofil!
Perfekt till chips, morotssticks, gurksticks eller varför inte till rostad potatis?
I kylen: Förvaras kallt och täckt med plastfolie så bör dippen hålla i upp till 10 dagar i kylen. Rör om ordentligt innan servering från kylen och tillsätt salt och peppar eller extra krydda för att lysa upp smakerna.
Det rekommenderas inte att frysa sourcreamdippen då de flesta mejeriprodukter ofta blir gryniga vid infrysning (förutom möjligen glass då)!
Receptet - Så gör du:
Sourcreamdipp
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 2 dl gräddfil eller creme fraiche
- 2 msk majonnäs
- 1 msk gräslök
- ½ msk vitlökspulver
- ½ tsk dill
- ¼ tsk lökpulver
- salt och peppar efter smak
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser i en skål.
- Förvara i kylen i minst 30 minuter innan servering så att smakerna kan blandas ordentligt.