I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på sötpotatismos LCHF!
Det här hälsosamma receptet på LCHF-sötpotatismos är superkrämigt, utsökt och är den perfekta enkla sidorätten, och passar för en LCHF-kost. Sötpotatismos är ett bra alternativ till annan potatis som ofta serveras på matbordet.
Detta LCHF-sötpotatismos är snabbt och enkelt att göra och blir lent, krämigt och supergott. Sötpotatis tillagas till krämig perfektion.
Det bästa sättet att göra detta LCHF-sötpotatismos är att skala och tärna potatisen innan man kokar den. På detta sätt går det snabbare.
Om du kokar hel sötpotatis med skalet på kan det ta minst 30 minuter. Genom att först skala och tärna potatisen tar det bara 10-20 minuter att tillaga.
Även om du kan hitta sötpotatis året runt i livsmedelsbutiker, är den färskast på vintern. Små till medelstora sötpotatisar kommer att ha den bästa smaken.
Du kan frysa detta LCHF-sötpotatismoset. Det kommer att behålla sin färg, konsistens och smak i upp till tolv månader i frysen.
Receptet – Så gör du:
Sötpotatismos LCHF
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 0,75 kg sötpotatis
- 2 msk saltat smör
- salt och nymalen svartpeppar
- 0,75 dl riven parmesan
Instruktioner
- Skala och tärna din sötpotatis.
- Koka upp vatten i en stor kastrull och tillsätt sedan sötpotatisen.
- Koka tills potatisen är mjuk.
- Låt den kokta sötpotatisen rinna av och tillsätt smör, salt och peppar samt parmesan.
- Mosa med en potatisstöt. Om man vill kan man använda en stavmixer på låg hastighet för att göra moset slätare och krämigare.
- Servera sötpotatismoset varmt toppat med mer smör om så önskas.