I denna artikel ger jag mitt bästa recept på sockerkaka med kondenserad mjölk!
En sockerkaka med kondenserad mjölk får perfekt konsistens och fin, balanserad sötma. Detta är ett enkelt, snabbt, och gott recept på sockerkaka med kondenserad mjölk!
Man kan tro att den kondenserade mjölken gör kakan på tok för söt, men det blir faktiskt perfekt i smaken och riktigt balanserat! Konsistensen blir även jättefin.
Jag är riktigt positivt inställd till att ha kondenserad mjölk. i sockerkakan och det är gott att servera med lite vaniljvisp och bär, eller som den är.
Kort sagt älskar jag denna sockerkaka med kondenserad mjölk och rekommenderar den starkt. Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Sockerkaka med kondenserad mjölk
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 200 g smör, rumstempererat
- 400 g (1 burk) kondenserad mjölk
- 0,8 dl strösocker
- 2 st ägg
- 3 dl vetemjöl
- 1 st liten nypa salt
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
Instruktioner
- Förvärm en ugn till 180°C och smöra en brödform. Ställ åt sidan så länge.
- I en bunke, vispa rumstempererat smör, strösocker och vaniljsocker till en jämn kräm. Använd helst en elvisp för enkelhetens skull.
- Tillsätt ett ägg i taget till bunken och vispa efter varje ägg. Tillsätt den kondenserade mjölken och fortsätt vispa tills att smeten blivit jämn och enhetlig.
- Blanda mjöl, bakpulver och salt i en annan skål, och häll sedan ner i smörsmeten. Rör ihop till en jämn smet som är fri från klumpar, och häll sedan smeten i den smörade brödformen.
- Grädda sockerkakan i 50 minuter i mitten av ugnen på 180°C.
- Ta ut ur ugnen och låt kakan svalna i formen innan den tas ut.
- Njut av din sockerkaka med kondenserad mjölk!
jätte gott men tog lite mer än tio min att förbereda
Fantastiskt god !!
Mumsigt ❤️