I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på sockerkaka med kokos!
Detta är ett ljuvligt recept på sockerkaka med kokos inblandat i smeten. Sockerkakan är saftig och har en härlig smak av kokos med en mild ton av vanilj.
Denna sockerkaka med kokos är jättegod som den är eller tillsammans med vispgrädde, och varför inte lite färska bär?
Kokosen tycker jag gör en sockerkaka som blir väldigt intressant, och de som jag har bjudit denna kaka på har alla varit otroligt positiva och velat ha receptet.
Förvara gärna eventuella rester av denna sockerkaka i kylen i fyra till fem dagar. Den går också att frysa in för längre hållbarhet. Man kan äta den lätt uppvärmd eller också som den är. Den går bra att värma lätt i mikrovågsugnen.
Kort sagt gillar jag verkligen denna sockerkaka med kokos och tycker verkligen den är värd att göra!
Receptet – Så gör du:
Sockerkaka med kokos
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 75 g smör
- 2 st ägg
- 2 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 dl mjölk
- 2 dl riven kokos
- florsocker till topping
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull eller i mikrovågsugn.
- Förvärm ugnen till 180 grader Celsius.
- I en bunke eller skål, vispa ägg och socker ljust och poröst. Använd gärna elvisp.
- Tillsätt riven kokos, vaniljsockret, vetemjölet, och bakpulvret och rör om.
- Tillsätt mjölken och det smälta smöret, och rör om det hela till en enhetlig smet.
- Smörj en bakform och häll smeten i formen.
- Grädda i mitten av ugnen i 30-40 minuter, tills att kakan har en fin, gyllene färg. Den är klar när en tandpetare som sticks in i kakan inte blir degig.
- Låt svalna i formen i 10 minuter innan du tar ut kakan och låter den svalna på galler.
- Sikta på ett täcke av florsocker på kakan.
- Njut av din sockerkaka med kokos!
Supergod, saftig kaka. Blir gott med ananas och grädde. 😋