I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på snabbsaltad slanggurka!
Snabbsaltad slanggurka efter det klassiska receptet. Det går snabbt och blir redo att ätas efter bara två dygn! Perfekt till en bit knäckebröd eller som tillbehör till husman, korv eller burgare!
Jag älskar att göra recept där man saltar in grönsaker. Att just snabbsalta går snabbare att göra som namnet antyder. Det är också lite enklare, med bara några få ingredienser. Dessutom är det lite kortare väntetid medan den snabbsaltade slanggurkan får ta smak i burken, bara två dagar.
Ett tips är att hantera slanggurkan med en ren gaffel när den sänks ner i burken samt plockas upp. Då blir hållbarheten och smaken extra bra.
Allt med detta recept på snabbsaltad slanggurka är superenkelt, och precis som det låter så går det snabbt att göra! Jag hoppas att du gillar det!
Helt klart värt att göra och ge ett försök. Resultatet har blivit bra för mig när det gäller varenda burk! Testa gärna receptet nedan!
Receptet - Så gör du:
Snabbsaltad slanggurka
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 1 st stor slanggurka
- 5 dl vatten
- 1,5 msk fint salt
- några dillkronor eller ett halvt knippe dill
Instruktioner
- Tvätta av gurkan och dela den i några rejäla bitar, 2-3 st beroende på hur stor den är.
- Tillsätt 1 dl vatten till en kastrull och tillsätt saltet. Koka upp och rör om så saltet löses upp. Ta av värmen, tillsätt resten av vattnet och låt svalna.
- Picka några små hål över gurkbitarna med en sticka eller grov nål, eller med en gaffel. Detta så den tar åt sig safterna och smaken!
- Placera gurkbitarna i en burk, toppa med dillen. Häll sedan över det salta vattnet (det ska täcka gurkorna helt i burken).
- Försegla burken lufttät med ett lock och ställ in i kylen, och låt stå i två dygn.
- Färdigt! Nu är den snabbsaltade slanggurkan färdig att ätas. Njut av din snabbsaltade slanggurka med exempelvis en knäckebrödsmacka, går bra att skiva upp den efter att den tagits ur burken!