I denna artikel delar jag med mig av ett toppenrecept på snabbakat bröd till soppa!
Ett riktigt gott, saftigt och snabbakat bröd till soppa eller gryta. Enkelt att baka och härligt fluffigt, perfekt att doppa i soppan/grytan, eller till att ha pålägg på!
Jag verkligen rekommendera detta snabba bröd till soppa eller gryta. Det är just mitt favoritbröd när det kommer till att ha till maten.
Jag gör det i form av frallor för jag tycker det blir bäst till just soppa. Perfekt om man vill doppa eller exempelvis ha en skiva ost med lite smör på.
Förvara eventuella rester lufttätt, eller frys in för ännu längre hållbarhet! Det är riktigt trevligt att tina upp några av dessa bröd när man vill ha dem. Att det är i form av frallor är extra praktiskt, då man kan plocka fram exakt så många som man behöver!
Det är verkligen ett riktigt enkelt bröd där fokus är på att det ska gå snabbt att baka. Jag tycker helt klart det är värt att ge ett försök. Testa gärna receptet enligt anvisningarna här nedanför. Dubbla receptet för mer bröd om så önskas!
Receptet – Så gör du:
Snabbakat bröd till soppa
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 12 dl till 13 dl vetemjöl
- 1,5 msk bakpulver
- 1 nypa salt
- 0,75 dl rapsolja
- 4,5 dl mjölk, eventuellt lite till vid behov
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C.
- Blanda vetemjöl (först 12 dl), bakpulver, och salt i en stor bunke. Tillsätt sedan rapsolja och mjölk och arbeta till en smidig deg genom att blanda. Tillsätt och arbeta in lite mer vetemjöl eller mjölk vid behov för att få till att degen är smidig, beroende på om degen är för torr eller för klibbig.
- Klä en bakplåt med bakplåtspapper. Rulla ut degen till en längd som delas i cirka 14 bitar. Rulla varje bit till en bulle.
- Lägg varje färdigformad bulle på plåten, och sikta gärna lite vetemjöl över varje (valfritt). Grädda i cirka 10 minuter vid 200°C i mitten av ugnen.
- Färdigt! Njut av ditt snabbakade bröd tillsammans med en soppa eller en gryta. Förvara lufttätt, eller frys in för längre hållbarhet!