Smulpaj utan smör – Recept

4.7/5 baserat på 10 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på smulpaj utan smör!

Här kommer en riktigt god smulpaj utan smör som i princip kan göras med en uppsjö av olika sorters frukt eller bär. God, snabb, och enkel smulpaj utan smör, som smakar som den ska!

Detta är en enkel och god smulpaj utan smör där vi ersätter smöret med rapsolja. Resultatet blir väldigt tillfredsställande och ger en riktigt fin och ljuvlig paj.

Eventuellt vill man krydda till fyllningen, exempelvis med kanel om man gör en smulpaj på äpplen eller plommon. Det ger en extra smakdimension som är väldigt klassisk och trevlig tycker jag.

Kort sagt älskar jag denna smulpaj utan smör och rekommenderar den starkt. Testa gärna med receptet nedan!

Smulpaj utan smör

Receptet – Så gör du:

Smulpaj utan smör

4.7/5 baserat på 10 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Här kommer en riktigt god smulpaj utan smör som i princip kan göras med en uppsjö av olika sorters frukt eller bär. God, snabb, och enkel smulpaj utan smör, som smakar som den ska!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 1 smulpaj

Utrustning

Ingredienser
 

Fyllning

  • 8 dl av valfria bär eller frukt
  • 0,5 msk potatismjöl
  • 1 msk strösocker

Smulning

  • 2,75 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 st liten nypa salt
  • 1,25 dl rapsolja

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader Celsius.
  • Blanda fyllningen till smulpajen i en ugnssäker form.
  • Blanda smulningen i en annan skål.
  • Toppa med smulningen över fyllningen i formen.
  • Grädda i mitten av ugnen på 200 grader Celsius i 20-25 minuter.
  • Njut av din smulpaj utan smör!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Smulpaj utan smör

3 Kommentarer

  1. 5 stars
    Tack för detta recept, blev bjuden på paj med blåbär som fyllning, jätte god!
    Den är inte bara god för vad bra att kunna använda rapsolja istället för smör!
    Den har jag alltid hemma!

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar