I denna artikel ger jag mitt bästa recept på smulpaj utan smör!
Här kommer en riktigt god smulpaj utan smör som i princip kan göras med en uppsjö av olika sorters frukt eller bär. God, snabb, och enkel smulpaj utan smör, som smakar som den ska!
Detta är en enkel och god smulpaj utan smör där vi ersätter smöret med rapsolja. Resultatet blir väldigt tillfredsställande och ger en riktigt fin och ljuvlig paj.
Eventuellt vill man krydda till fyllningen, exempelvis med kanel om man gör en smulpaj på äpplen eller plommon. Det ger en extra smakdimension som är väldigt klassisk och trevlig tycker jag.
Kort sagt älskar jag denna smulpaj utan smör och rekommenderar den starkt. Testa gärna med receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Smulpaj utan smör
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
Fyllning
- 8 dl av valfria bär eller frukt
- 0,5 msk potatismjöl
- 1 msk strösocker
Smulning
- 2,75 dl vetemjöl
- 2 dl strösocker
- 1 tsk bakpulver
- 1 st liten nypa salt
- 1,25 dl rapsolja
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader Celsius.
- Blanda fyllningen till smulpajen i en ugnssäker form.
- Blanda smulningen i en annan skål.
- Toppa med smulningen över fyllningen i formen.
- Grädda i mitten av ugnen på 200 grader Celsius i 20-25 minuter.
- Njut av din smulpaj utan smör!
Fruktansvärt gott 👍
Tack för detta recept, blev bjuden på paj med blåbär som fyllning, jätte god!
Den är inte bara god för vad bra att kunna använda rapsolja istället för smör!
Den har jag alltid hemma!
Tips! Var noga med vilken rapsolja du använder. Kan påverka smaken. Välj en mild, neutral olja.