Smörkräm utan florsocker – Recept

4.8/5 baserat på 5 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på smörkräm utan florsocker!

Denna smörkräm är gjord utan florsocker. Den har den rika krämigheten som en smörkräm och den lätta, luftiga konsistensen av en vispgrädde utan att vara för söt!

Denna smörkräm är fantastisk, och den använder (är du redo för detta?) strösocker!

Japp! Vanligt, strösocker. Så om du någonsin har undrat hur man gör frosting utan strösocker, så är det här receptet för dig!

Oroa dig inte – det är inte alls svårt eller komplicerat. Faktum är att denna smörkräm har konsistensen av en lätt vispgrädde med smaken av en söt vaniljsmörkräm.

Receptet räcker för att frosta en 2-lagers 22-cm rund tårta eller 24 cupcakes. Det går dessutom bra att frysa. Jag har fryst in cupcakes som frostats med denna frosting. De frös och tinade vackert.

Smörkräm utan florsocker

Receptet – Så gör du:

Smörkräm utan florsocker

4.8/5 baserat på 5 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Denna smörkräm är gjord utan florsocker. Den har den rika krämigheten som en smörkräm och den lätta, luftiga konsistensen av en vispgrädde utan att vara för söt!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 24 portioner

Ingredienser
 

  • 7 msk vetemjöl
  • 3,75 dl mjölk
  • 1,5 msk rent vaniljextrakt
  • 350 g smör, kallt rumstempererat
  • 3,5 dl strösocker
  • 1 nypa salt

Instruktioner

  • I en liten kastrull, vispa ihop mjöl i mjölk på medelhög värme, under konstant omrörning, tills det tjocknar. Se till att du vispar ihop mjöl och mjölk ordentligt innan du börjar tillaga det för att undvika klumpar. 
  • Ta bort från värmen och låt den svalna till rumstemperatur. Detta steg är nyckeln. Om din blandning är varm kommer den att smälta ditt smör, och du kommer att sluta med rinnande smörkräm.
  • Rör ner vaniljextrakt.
  • Medan blandningen svalnar, vispa smör, socker och salt tills det är ljust och fluffigt, cirka 5 minuter. Se till att du skrapar ner sidorna och verkligen blandar in smöret och socker för att undvika grynig smörkräm.
  • Tillsätt sedan den helt avsvalnade mjölkblandningen.
  • Vispa i cirka 5 minuter tills det ser ut som vispad grädde. Det kan se separerat ut till en början, så fortsätt vispa det tills det går ihop och ser ut som en vispad grädde.
  • Njut av din smörkräm utan florsocker!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Smörkräm utan florsocker

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar