I denna artikel ger jag mitt bästa recept på smörkräm utan ägg!
Detta lätta recept på smörkräm utan ägg gör den mest krämiga, smidiga och läckra smörkrämen någonsin! Med den perfekta kombinationen av smör och socker, håller denna fantastiska vaniljsmörkräm sin form vackert, så den är perfekt för alla typer av bakverk.
Detta lätta recept på smörkräm är superenkelt att göra. Inga ägg, inga komplikationer och inga konstiga ingredienser.
Om du vill förvara smörkrämen, frys i upp till 3 månader. För att sedan tina, ställ i kylen och vispa sedan smörkrämen i några minuter så att den blir krämig igen.
Om smörkrämen ser för luftig ut (du ser bubblor), ta en spatel och blanda smörkrämen för hand, tryck mot skålens väggar för att spräcka bubblorna tills den är slät.
Se till att ditt smör är mjukt och rumstempererat, men inte för varmt. Du vet att det är rätt, när du trycker på det, och ditt finger inte blir fett eller sjunker ner i smöret.
Vill du ge din smörkräm färg, tillsätt valfri matfärg till smörkrämen. En färgpasta är alltid att föredra framför flytande form eftersom du kommer att bli förvånad över hur bara lite vätska kan påverka konsistensen på smörkrämen.
Denna smörkräm är väldigt mångsidig. Jag har till och med gjort pistagesmörkräm genom att bara lägga till väldigt finmalda pistagenötter, använd din fantasi och experimentera.
Receptet - Så gör du:
Smörkräm utan ägg
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 2,5 dl osaltat smör, rumstempererat, mjukat
- 5 dl florsocker
- 3 msk grädde (ca 35% fetthalt)
- 1 tsk vaniljextrakt eller vaniljsocker
- ¼ tsk salt
- 2 msk kokande vatten
Instruktioner
- I en skål, kombinera smör, socker, grädde, vanilj och salt med en elektrisk mixer i cirka 2 minuter eller tills blandningen är ljus och krämig.
- Tillsätt det kokande vattnet, 1 matsked åt gången. Vispa 30 sekunder mellan varje tillsats.