I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på smörkräm till tårta!
Detta grundrecept på smörkräm till tårta räcker till fyllning och inspackling av en 20 cm stor tårta. Receptet går snabbt att göra och kan därför enkelt anpassas till större eller mindre tårtor, eller efter behov av smörkräm till en tårta.
Denna smörkräm till tårtor är ett säkert kort. Mångsidig och kan användas i de flesta tårtsammanhang, som fyllning eller som inspackling, och så vidare.
Med de valfria tilläggen kan du ge din smörkräm och tårta din personliga touch. Du kan exempelvis med lite rivna citronskal ge lite citrusfräschör, eller tillsätta lite matfärg för en färsprakande tårta.
Det blir så mycket godare med egengjord smörkräm till tårtan, och det är så enkelt att göra! Jag gillar att ha kontroll på min smörkräm så jag kan säkerställa att tårtan blir precis så god som den kan bli!
Receptet – Så gör du:
Smörkräm till tårta
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 600 g florsocker
- 300 g saltat eller osaltat smör, rumstempererat
- 2 msk till 3 msk kokande vatten
Valfria tillägg
- finrivet citronskal
- finrivet apelsinskal
- en skvätt vaniljextrakt
- några droppar matfärg
- kakaopulver, efter smak
Instruktioner
- Vispa florsocker och smör tillsammans med dina valfria tillägg (tilläggen är valfria). Tillsätt 2-3 matskedar kokande vatten och vispa tills det är slätt.
- Använd till tårtan på valfritt sätt, exempelvis som fyllning i en våningstårta, eller som inspackling med en palettkniv. Du kan också använda en spritspåse med mönstermunstycke och göra mönster på tårtan med smörkrämen.
Fungerade mycket bra, jag tog dock inget vatten i, det blev bra konsistens ändå.