I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på smörgåstårta med räkor och skinka!
Jag är fullständigt kär i detta recept! Denna smörgåstårta med räkor och skinka har allt man önskar och är relativt enkel att göra. Perfekt till alla extra festliga tillfällen!
Smörgåstårta är en god svensk klassiker som med fördel serveras till alla olika festligheter såsom examen, högtider, bröllop, eller födelsedagar. Det finns många olika recept, men jag fastnar ofta för detta med räkor och skinka.
Allt är superenkelt att göra och jag hoppas att du gillar det! Detta recept är en personlig favorit när jag vill göra något riktigt gott till en festligare tillställning, eller när jag bjuder över några vänner!
Receptet – Så gör du:
Smörgåstårta med räkor och skinka
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
Smörgåstårtan
- 16 st skivor vitt formbröd
- 200 g färskost
- 1 dl creme fraiche
Fyllning 1
- 175 g philadelphiaost med pepparrot
- 1 dl crème fraiche
- 250 g räkor
- 4 st hårdkokta ägg
- salt
- peppar
Fyllning 2
- 100 g bredbar leverpastej
- 2 msk bostongurka
- 1 dl creme fraiche
- 200 g skinka
Garnering (topping)
- skinka
- räkor
- gurka
- en halv citron
- dillkvistar
- röd paprika
Instruktioner
- Dag 1: Förbered smörgåstårtan dagen innan med detta steg, och dagen för servering, gör steg 2 i receptet. Skär bort kanterna på brödet. Rör ihop rörorna (fyllningarna) i separata skålar. Bred ut fyllning 1 på första lagret bröd, lägg ett annat lager bröd ovanpå. Bred ut fyllning två på detta lager. Plasta in och ställ in i kylen till nästa dag.
- Dag 2: (dagen för servering): Blanda färskost och creme fraiche (mängderna överst i ingredienslistan). Smaka av med salt och peppar och spackla in hela smörgåstårtan med blandningen. Toppa med valfri gardering efter fantasi och preferenser, sätt gärna ett mönster med gurkskivor längs med sidorna.
- Förvara i kylen fram till servering! Njut av din smörgåstårta med räkor och skinka!
Kanske bacon tillsammans med leverpastejen, ska testa nästa gång