Smashad gurksallad – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel delar jag med mig av ett riktigt gott recept på smashad gurksallad!

Med enkla ingredienser och en snabb tillagningstid är denna sallad ett måste för alla som älskar asiatiska smaker och fräscha grönsaker.

Förberedelsen är enkel och tar bara några minuter. Skölj och dela gurkorna längs med längden, skrapa bort kärnorna och krossa dem genom att pressa dem med handen eller använda baksidan av en kniv. Efter att du har saltat gurkorna och låtit dem stå i några minuter, sköljer du av dem under kallt vatten och klappar dem torra.

Därefter är det dags att blanda ihop den smakfulla dressingen. Blanda finhackad vitlök, sojasås, risvinäger, sesamolja, strösocker, riven ingefära, riven vitlök och finhackad röd chili i en skål. Häll sedan dressingen över de krossade gurkorna och blanda väl för att säkerställa att alla smaker är jämnt fördelade.

Låt salladen marinera i kylen i minst 30 minuter för att låta smakerna utvecklas och gurkorna absorbera den härliga dressingen. Innan servering, strö över rostade sesamfrön och hackad koriander eller salladslök för en extra smakupplevelse.

Denna smashade gurksallad är perfekt som ett fräscht tillbehör till asiatiska rätter eller som ett läckert inslag på buffébordet. Oavsett hur den serveras kommer den säkert att bli en favorit och locka med dess kryddiga och fräscha smak. Så varför inte prova den redan idag och låt den addera lite extra krydda till dina måltider? Här nedanför kommer receptet – smaklig måltid!

Smashad gurksallad

Receptet – Så gör du:

Smashad gurksallad

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Fräsch, kryddig och full av smak – det perfekta tillbehöret för att lyfta vilken måltid som helst!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 2 st stora gurkor
  • 2 st vitlöksklyftor finhackade
  • 2 msk sojasås
  • 1 msk risvinäger
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 1 tsk riven vitlök
  • 1 st röd chili beroende på önskad hetta, finhackad
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • Hackad färsk koriander eller salladslök för garnering

Instruktioner

  • Skölj rent gurkorna, dela dem längs med längden och skrapa bort kärnorna.
  • Krossa gurkorna genom att pressa dem med handen eller använd baksidan av en kniv.
  • Salta gurkorna och låt stå i 10-15 minuter, skölj sedan av under kallt vatten och klappa torra.
  • Blanda vitlök, sojasås, risvinäger, sesamolja, socker, ingefära, vitlök och chili i en skål.
  • Häll dressingen över gurkorna och blanda väl.
  • Låt salladen marinera i kylen i minst 30 minuter.
  • Strö över rostade sesamfrön och hackad koriander eller salladslök innan servering.
  • Servera och njut av den kryddiga och fräscha smaken av gurksalladen.
Måltid Sallad
Kök Asiatiskt, Kinesiskt, Svenskt
Nyckelord Smashad gurksallad

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar