I denna artikel delar jag med mig av ett riktigt gott recept på smashad gurksallad!
Med enkla ingredienser och en snabb tillagningstid är denna sallad ett måste för alla som älskar asiatiska smaker och fräscha grönsaker.
Förberedelsen är enkel och tar bara några minuter. Skölj och dela gurkorna längs med längden, skrapa bort kärnorna och krossa dem genom att pressa dem med handen eller använda baksidan av en kniv. Efter att du har saltat gurkorna och låtit dem stå i några minuter, sköljer du av dem under kallt vatten och klappar dem torra.
Därefter är det dags att blanda ihop den smakfulla dressingen. Blanda finhackad vitlök, sojasås, risvinäger, sesamolja, strösocker, riven ingefära, riven vitlök och finhackad röd chili i en skål. Häll sedan dressingen över de krossade gurkorna och blanda väl för att säkerställa att alla smaker är jämnt fördelade.
Låt salladen marinera i kylen i minst 30 minuter för att låta smakerna utvecklas och gurkorna absorbera den härliga dressingen. Innan servering, strö över rostade sesamfrön och hackad koriander eller salladslök för en extra smakupplevelse.
Denna smashade gurksallad är perfekt som ett fräscht tillbehör till asiatiska rätter eller som ett läckert inslag på buffébordet. Oavsett hur den serveras kommer den säkert att bli en favorit och locka med dess kryddiga och fräscha smak. Så varför inte prova den redan idag och låt den addera lite extra krydda till dina måltider? Här nedanför kommer receptet – smaklig måltid!
Receptet – Så gör du:
Smashad gurksallad
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 2 st stora gurkor
- 2 st vitlöksklyftor finhackade
- 2 msk sojasås
- 1 msk risvinäger
- 1 tsk sesamolja
- 1 tsk strösocker
- 1 tsk riven färsk ingefära
- 1 tsk riven vitlök
- 1 st röd chili beroende på önskad hetta, finhackad
- 1 msk rostade sesamfrön
- Hackad färsk koriander eller salladslök för garnering
Instruktioner
- Skölj rent gurkorna, dela dem längs med längden och skrapa bort kärnorna.
- Krossa gurkorna genom att pressa dem med handen eller använd baksidan av en kniv.
- Salta gurkorna och låt stå i 10-15 minuter, skölj sedan av under kallt vatten och klappa torra.
- Blanda vitlök, sojasås, risvinäger, sesamolja, socker, ingefära, vitlök och chili i en skål.
- Häll dressingen över gurkorna och blanda väl.
- Låt salladen marinera i kylen i minst 30 minuter.
- Strö över rostade sesamfrön och hackad koriander eller salladslök innan servering.
- Servera och njut av den kryddiga och fräscha smaken av gurksalladen.