I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på skrädmjölsdrömmar!
Jag är verkligen förtjust i att baka dessa ljuvliga skrädmjölsdrömmar! Dessa småkakor är snabba att göra och är bara helt perfekta om man vill ha något till fikat.
Allt med detta recept på skrädmjölsdrömmar är superenkelt att göra och jag hoppas att du gillar det! Receptet innehåller bara en handfull steg och går snabbt, vilket givetvis är trevligt!
På bara 25 minuters effektiv tid och endast 6 st ingredienser så gjorde jag dessa kakor enligt receptet här nedanför. Förvara dem luftätt i rumstemperatur när de är färdiga, så är de alltid en favorit till fikat, eller kaffet, eller varför inte som en liten godbit efter måltiden!
Utöver att det går rätt snabbt och kräver få ingredienser, så är receptet mycket enkelt och har egentligen bara tre steg.
Skrädmjölet, som är ett fullkornsmjöl på rostade havrekärnor, ger verkligen en god smak. För en klassisk småkaka som alltid är trevliga att ha i kakburken, så kan jag varmt rekommendera receptet nedan som alltid gett mig ett bra resultat!
Receptet – Så gör du:
Skrädmjölsdrömmar
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 160 g smör
- 3 dl skrädmjöl
- 2 dl vetemjöl
- 2 dl strösocker
- 1,5 tsk hjorthornssalt
- 2 tsk vaniljsocker
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser i en bunke eller skål, så det formas en deg.
- Klä en plåt med bakplåtspapper. Dela degen i 20 bollar och placera ut på bakplåten.
- Grädda kakorna i mitten av ugnen på 160°C i cirka 18-20 minuter.
- Färdigt! Njut av dina goda skrädmjölsdrömmar!
Jättegoda. Tog bara 1 1/2 dl socker 👍