En klassiker från skolan som vi alla minns, här kommer ett härligt recept på skolans ugnspannkaka!
Skolans ugnspannkaka är en otroligt god klassiker som är lite slätare och fastare i konsistensen än en klassisk ugnspannkaka. Otroligt god att servera med exempelvis lingonsylt och fläsk!
När skolans ugnspannkaka serverades i matsalen så var alla glada. Detta är en rätt många känner igen och med detta recept kan man göra den hemma!
Skolans ugnspannkaka är en perfekt lunch eller middag som passar bra till vardags eller till lugna helgdagar. Enkel att göra och otroligt god.
Det är enkelt och smidigt att tillaga detta recept, och jag hoppas ni kommer tycka om det! Helt klart värt att göra om och om igen! Testa det gärna så önskar jag er alla smaklig måltid!
Receptet – Så gör du:
Skolans ugnspannkaka
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 5,5 dl vetemjöl
- 3 dl mjölk
- 5 st ägg
- 1,5 tsk salt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150°C.
- Vispa mjölet med mjölken som tillsätts gradvis tills alla klumpar försvunnit. Tillsätt sedan äggen och vispa fluffigt. Tillsätt salt.
- Smöra lätt en långpanna med höga kanter, cirka 30×40 cm. Tillsätt smeten jämnt.
- Ställ in i mitten av ugnen och låt tillagas vid 150°C i 1-1,5 timme.
- Ta ut ur ugnen och låt svalna en aning. Servera gärna med tärnat fläsk och lingonsylt!