I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på skolans stuvade makaroner!
Gör dina stuvade makaroner som i skolan med detta härliga recept. Makaronerna blir härligt krämiga och goda, och går snabbt att göra!
På bara 15 minuter och tre enkla basingredienser (samt salt och peppar) så har man dessa goda stuvade makaroner färdiga! Dessa stuvade makaroner brukar oftast serveras i skolmatsalar landet över tillsammans med exempelvis falukorv eller köttbullar.
Många har fina minnen av dem från skoltiden och givetvis ska man isåfall göra dem hemma också med detta recept! Vi gillar det verkligen och det går verkligen fort, vilket gör receptet riktigt passande till vardags.
Servera gärna med just köttbullar eller falukorv och ketchup och senap för den riktigt klassiska rätten från skolan! Lite sallad vid sidan av får man ju också slå ett slag för, det är alltid gott och gör gott för magen.
Detta recept på skolans stuvade makaroner tycker jag är riktigt värt att göra, inte bara för nostalgin men för den goda smaken och konsistensen! Så goda, krämiga och snabba. Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Skolans stuvade makaroner
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 5 dl makaroner
- 5 dl mjölk
- 2 msk vetemjöl
- salt och vitpeppar
Instruktioner
- Koka makaronerna enligt förpackningens anvisningar.
- Låt makaronerna rinna av och häll tillbaka dem ned i kastrullen.
- Tillsätt mjölken och vetemjölet, och vispa så att eventuella klumpar försvinner. Sätt på kastrullen på spisen och låt puttra i cirka 5 minuter. Rör om då och då.
- Smaka av med salt och vitpeppar.
- Njut av skolans stuvade makaroner!