Ta dig tillbaka till skolmatsalen med detta härliga recept på skolans chili con carne!
Många är vi som minns skolans chili con carne och hur otroligt god den var. Gör skolans chili son carne hemma hemma med detta klassiska recept!
Chili con carne är en riktig klassiker som serveras med ris eller bulgur. När denna rätt var på menyn i skolan var alla glada! God och milt kryddig smak, med färs, bönor, tomat, och lök med mera!
Servera gärna skolans chili con carne med en klick creme fraiche på tallriken och en krispig grönsallad till! Perfekt till vardagsmiddagar men även till matlådor!
Denna chili con carne på skolans vis smakar faktiskt otroligt gott, och den är riktigt smidig att göra. Jag blir alltid så glad av att göra denna rätt av någon anledning. Testa gärna receptet nedan! Smaklig måltid!
Receptet – Så gör du:
Skolans chili con carne
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- ris eller bulgur till 4 personer
- 550 g nötfärs
- 1 st gul lök, finhackad
- 1 st vitlökskyfta, pressad
- 1 msk rapsolja
- 1 st röd paprika
- 1,5 tsk spiskummin
- 1,5 msk tomatpuré
- 1,5 dl vatten
- 2 msk kalvfond
- 400 g (1 burk) krossade tomater
- salt efter smak
- svartpeppar efter smak
- chilipulver efter smak
- 400 g (1 burk) kokta vita bönor
Instruktioner
- Hacka den röda paprikan och ha redo i en skål så länge. Skala och finhacka den gula löken och pressa vitlöken. Bryn den gula löken och vitlöken i en panna i rapsolja tills löken blivit genomskinlig.
- Tillsätt köttfärs och bryn så den inte längre är rosa någonstans. Tillsätt paprikan till färsen. Tillsätt tomatpuré och kryddning och blanda.
- Tillsätt vatten, fond och krossade tomater och låt puttra i cirka 25-30 minuter.
- Sätt vatten på kokning till ris eller bulgur och börja sedan koka efter förpackningens anvisningar. Gör gärna en krispig grönsallad under tiden.
- Smaka av kryddningen och tillsätt vita bönor, och låt puttra i ytterligare 10 minuter.
- Färdigt! Njut av skolans chili con carne med ris eller bulgur, och gärna en krispig grönsallad! Servera gärna med en klick creme fraiche eller gräddfil.