I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på skinkstek i crock pot. Gör en skinkstek i crock pot och spara utrymme i köket! Laddad med smak, så är denna saftiga skinkstek redo att ätas när dina gäster anländer!
Att göra en spiralskinka i crockpot är ett av de enklaste sätten att göra en skinka. Jag var själv lite tveksam först, men efter att ha upptäckt ett knep för att fortfarande få krispiga kanter, var jag helt såld på denna crock pot metod!
Lagar man mycket mat samtidigt så tycker jag att en annan stor fördel är platsbesparingen med crock pot. Ugnen blir ju ledig till annan matlagning!
Om du har en stor skinka som står och tillagas långsamt i ugnen, var lagar man då alla andra tillbehör? Det är precis där crockpot kommer in.
Gör en snabb och enkel glaze till din skinkstek med farinsocker och smör. Därifrån låter du crockpot göra resten av jobbet åt dig!
Du behöver bara några få ingredienser för detta skinkrecept. Först och främst behöver du en 3,5-4 kg skinka.
Min hemliga smaksättare i detta recept är faktiskt apelsinjuice. Lugn, det är inte så konstigt som det låter, jag lovar!
Om din skinka inte får plats i din crock pot
Om din skinka råkar vara för hög kan du använda aluminiumfolie som lock. Täck bara över skinkan med folie och försegla runt kanterna på slow cookern, så är problemet löst!
Receptet – Så gör du:
Skinkstek i crock pot
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 3,5 kg till 4 kg skinka
- 0,5 dl osaltat smör, smält
- 2,5 dl farinsocker, tätpackat
- 0,5 dl apelsinjuice (utan fruktkött)
- 2 msk honung
- ¼ tsk mald kryddnejlika
Instruktioner
- Snitta upp skinkan så att snitten sträcker sig ungefär 3/4 djupt ner i skinkan. Den ska alltså fortfarande vara intakt mot botten.
- Klä insidan av din crockpot med matlagningsspray, smör eller matolja. Lägg skinkan med snittsidan nedåt i crockpot.
- Blanda smält smör, farinsocker, honung och kryddnejlika till en klibbig konsistens.
- Täck skinkan med farinsockerblandningen, tryck försiktigt ner blandningen i skinkan.
- Häll apelsinjuicen över skinkan.
- Lägg om möjligt lock på crockpot, om locket inte passar, packa tätt med aluminiumfolie och försegla längs med kanterna.
- Koka på låg temperatur i 3-4 timmar eller tills en innertemperatur på 63°C uppnås.
- Pensla med lite apelsinsaft och låt skinkan vila i 10 minuter innan servering. Förvara eventuella rester i kylen i lufttät behållare.