Här kommer ett härligt recept på ljuvlig sherrysås på klassiskt vis!
En otroligt god sherrysås som är enkel att göra och som är riktigt god till exempelvis fläskött, biffar och kotletter. Servera gärna med potatis och en krispig grönsallad!
Sherrysås har en riktigt god smak som verkligen piffar till kötträtter. Den är ljuvligt krämig och smakrik med fina smaker.
Håll sherrysåsen varm fram till servering och servera gärna hälld eller skedad över köttet. Riktigt gott till exempelvis fläskfilé eller oxfilé!
Jag tycker verkligen om sherrysås och tycker den är riktigt trevlig att göra och bjuda på. Av min erfarenhet är det verkligen en sås som uppskattas på matbordet. Här kommer receptet på hur jag brukar göra den på allra bästa sätt, smaklig måltid!
Receptet – Så gör du:
Sherrysås
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 2 st schalottenlökar
- 2 msk smör eller margarin
- 2 dl sherry, gärna torr
- 2 dl creme fraiche
- 1 msk kalvfond
- ½ tsk dijonsenap
- 1 krm grovmalen svartpeppar
- ½ tsk salt
- cayennepeppar efter smak
Instruktioner
- Skala och finhacka schalottenlöken och bryn i smör/margarin så den blir genomskinlig.
- Tillsätt sherryn och låt koka ihop lite med löken. Tillsätt creme fraiche, kalvfond och dijonsenap. Låt koka ihop.
- Krydda med peppar och salt efter smak.
- Färdigt! Servera varm och njut!