Scones utan bakpulver – Recept

4.5/5 baserat på 17 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på scones utan bakpulver!

Nyligen testade jag att göra scones utan bakpulver då jag saknade bakpulver. Detta recept blev faktiskt bra, och sconesen blir krispiga och goda!

Om du inte har bakpulver hemma så är detta ett recept jag gjort som jag tycker blev rätt så bra.

Jag skulle göra scones till när en vän kom förbi på kvällsthé men hade inte bakpulver. Då fick jag improvisera och detta blev resultatet!

Knåda inte degen efter att ha tillsatt äggblandningen. Den mjöliga konsistensen eller margarinklumpar är helt okej eftersom det gör sconesen mer krispiga.

Jag kan rekommendera detta recept starkt om du är ute efter att göra scones utan bakpulver. Riktigt goda och aningen krispigare i konsistensen än andra scones!

De är läckra som de är, men jag gillar också att servera dem med vispgrädde och äppelsylt. Här nedanför har ni receptet!

Scones utan bakpulver

Receptet – Så gör du:

Scones utan bakpulver

4.5/5 baserat på 17 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Nyligen testade jag att göra scones utan bakpulver då jag saknade bakpulver. Detta recept blev faktiskt bra, och sconesen blir krispiga och goda!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 10 scones

Ingredienser
 

  • 3 dl vetemjöl special
  • 3 msk socker
  • 1 nypa salt
  • 75 g margarin, rumstempererat
  • 1 st ägg
  • 1 st skvätt mjölk

Instruktioner

  • Värm ugnen till 200℃.
  • Tillsätt vetemjöl, socker och salt till en skål och rör om.
  • Tillsätt margarinet och knåda till en enhetlig deg, några margarinklumpar är okej.
  • Vispa ägget i en separat skål med en skvätt mjölk.
  • Tillsätt äggblandningen till de övriga ingredienserna. Degen är nu rätt mjölig men det är okej!
  • Dela upp degen i lämpliga bitar och placera på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  • Grädda i 22 minuter på 200℃ i ugnen. När de blivit ljusbruna är de färdiga.
Måltid Efterrätt, Frukost
Kök Svenskt
Nyckelord Scones utan bakpulver

1 kommentar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar