Scones utan bakpulver – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på scones utan bakpulver!

Nyligen testade jag att göra scones utan bakpulver då jag saknade bakpulver. Detta recept blev faktiskt bra, och sconesen blir krispiga och goda!

Om du inte har bakpulver hemma så är detta ett recept jag gjort som jag tycker blev rätt så bra.

Jag skulle göra scones till när en vän kom förbi på kvällsthé men hade inte bakpulver. Då fick jag improvisera och detta blev resultatet!

Knåda inte degen efter att ha tillsatt äggblandningen. Den mjöliga konsistensen eller margarinklumpar är helt okej eftersom det gör sconesen mer krispiga.

Jag kan rekommendera detta recept starkt om du är ute efter att göra scones utan bakpulver. Riktigt goda och aningen krispigare i konsistensen än andra scones!

De är läckra som de är, men jag gillar också att servera dem med vispgrädde och äppelsylt.

Ingredienser (10 scones utan bakpulver)

  • 3 dl vetemjöl special
  • 3 msk socker
  • 1 nypa salt
  • 75 g margarin, rumstempererat
  • 1 ägg
  • 1 skvätt mjölk

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200℃.
  2. Tillsätt vetemjöl, socker och salt till en skål och rör om.
  3. Tillsätt margarinet och knåda till en enhetlig deg, några margarinklumpar är okej.
  4. Vispa ägget i en separat skål med en skvätt mjölk.
  5. Tillsätt äggblandningen till de övriga ingredienserna. Degen är nu rätt mjölig men det är okej!
  6. Dela upp degen i lämpliga bitar och placera på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  7. Grädda i 22 minuter på 200℃ i ugnen. När de blivit ljusbruna är de färdiga.
Scones utan bakpulver

Scones utan bakpulver

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på scones utan bakpulver! Nyligen testade jag att göra scones utan bakpulver då jag saknade bakpulver. Detta recept blev faktiskt bra, och sconesen blir krispiga och goda!
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 30 minuter
Portioner 10 scones

Ingredienser
  

  • 3 dl vetemjöl special
  • 3 msk socker
  • 1 nypa salt
  • 75 g margarin, rumstempererat
  • 1 st ägg
  • 1 st skvätt mjölk

Instruktioner

  • Värm ugnen till 200℃.
  • Tillsätt vetemjöl, socker och salt till en skål och rör om.
  • Tillsätt margarinet och knåda till en enhetlig deg, några margarinklumpar är okej.
  • Vispa ägget i en separat skål med en skvätt mjölk.
  • Tillsätt äggblandningen till de övriga ingredienserna. Degen är nu rätt mjölig men det är okej!
  • Dela upp degen i lämpliga bitar och placera på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  • Grädda i 22 minuter på 200℃ i ugnen. När de blivit ljusbruna är de färdiga.
Keyword Scones utan bakpulver

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning