I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på scones med rågmjöl!
Gör härliga scones med rågmjöl snabbt och enkelt till en fin frukost, ett gott kvällsthé, eller till när som helst egentligen. Dessa scones med rågmjöl är otroligt goda!
Dessa scones innehåller lite mer fibrer tack vare det goda rågmjölet. Vill du ha lite rustikare, rejälare scones som ändå behåller den klassiska saftigheten så rekommenderar jag verkligen dessa scones med rågmjöl!
Jag gillar att servera dessa scones med thé, honung, och sedan bland annat smör, färskost, marmelad och sylt.
Kort sagt så älskar jag detta recept på scones med rågmjöl och rekommenderar det starkt. Så fina, goda, och värda att göra tycker jag. Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Scones med rågmjöl
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 4,5 dl rågmjöl
- 3,5 dl vetemjöl
- 1,5 tsk salt
- 4 tsk bakpulver
- 100 g smör
- 3 dl filmjölk
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250°C.
- Blanda rågmjöl, vetemjöl, salt, och bakpulver i en stor skål eller bunke.
- Hyvla ned smöret i blandningen, och smula till mjölet blivit grynigt.
- Tillsätt filmjölken. Tillsätt lite mer om det är torrt.
- Forma sconesen, och placera på en plåt klädd med bakplåtspapper.
- Grädda dina scones på 250°C i mitten av ugnen i 10 minuter.
- Färdigt! Ta ut och låt svalna. Njut av dina scones med rågmjöl!