I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på sås till wienerschnitzel!
Detta är en klassisk sås till wienerschnitzel med champinjoner som är riktigt krämig och god till wienerschnitzel!
Jag gillar wienerschnitzel men jag älskar när den serveras med en härlig sås! Detta är en enkel och snabb svampsås som är riktigt klassisk.
Lite lök och vitlök går ner i en panna, sedan tillsätts svamp, några örter, lite mjöl, fond, och mjölk. Det hela får puttra och sedan har du din sås! Servera ovanpå wienerschnitzeln.
Jag gillar verkligen denna sås till wienerschnitzel och tycker den är riktigt värd att göra. Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Sås till wienerschnitzel
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 50 g osaltat smör
- 1 st finhackad gul lök
- 1 st vitlöksklyfta, hackad
- 200 g skivade champinjoner
- 2 msk vetemjöl
- 4 dl kycklingfond (eller buljongtärning med vatten)
- 1 st lagerblad
- 5 st kvistar färsk timjan
- 2,5 dl mjölk
- salt och peppar efter smak
- hackad färsk persilja
Instruktioner
- För att göra din sås, tillsätt smör på medelhög värme och låt sedan lök, och vitlök svettas i 5 minuter. Tillsätt din svamp, lite salt och peppar och låt fräsas i ytterligare 3-4 minuter.
- Tillsätt mjölet och rör om, låt fräsa en minut.
- Tillsätt fond, mjölk, lagerblad, timjan och låt koka upp och låt sjuda i 15-20 minuter eller tills såsen har tjocknat.
- Justera såsen med salt och peppar. Garnera med persilja.
- Njut av din sås till wienerschnitzel!