I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på sås till torskrygg!
Detta är en ljuvlig sås till torskrygg som jag tycker är otroligt enkel, snabb och god. Servera varm till din torskrygg tillsammans med exempelvis kokt potatis, ärtor, och broccoli för en ljuvlig måltid!
Jag tycker en krämig sås som denna sås med smak av dill och gräslök passar alldeles perfekt till torskrygg. Dill, krämighet och torskrygg är en magisk kombination som tillsammans med några andra enkla ingredienser ger en perfekt måltid.
Tillaga din torskrygg i exempelvis ugnen och gör under tiden denna sås till torskryggen. Båda blir färdiga samtidigt, och sedan serveras det hela helt enkelt med exempelvis ärtor, kokt broccoli, och kokt potatis. Detta är så klassiskt och gott som det kan bli!
Receptet – Så gör du:
Sås till torskrygg
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 1,5 dl creme fraiche
- 1 dl grädde
- 100 g smör
- saften av en halv citron
- 1,5 tsk sötstark senap
- 4 msk hackad gräslök
- 1,5 msk hackad färsk dill (eller 1,5 tsk torkad)
- salt
- peppar
- maizena
Instruktioner
- Fisken: Sätt din torskrygg på tillagning i exempelvis en ugnsform i ugnen på 180 grader Celsius, 15-20 minuter.
- Såsen: Tillsätt creme fraiche och grädde i en kastrull och låt koka upp på medelvärme under omrörning. Sänk eventuellt värmen så såsen puttrar lugnt.
- Tillsätt din sötstarka senap, gräslök och dill. Tillsätt citronsaften gradvis under provsmakning för rätt syra (all citronsaft behöver inte gå ner i såsen om den redan smakar bra).
- Skär smöret några bitar och ha ner i kastrullen, låt smälta och rör om.
- Smaka av såsen med salt och peppar.
- Red såsen genom att röra ned lite maizena till konsistensen är tillräckligt krämig efter smak. Ta bort från värmen.
- Servera tillsammans med torskryggen, och dina andra tillbehör. Sedan är det bara att njuta!