I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på sås till stekt lax!
Här är en riktigt god och krämig sås till stekt lax med riktigt fina smaker. Snabb och enkel att laga!
Lax och dill går riktigt bra ihop. Det tas till vara på i detta recept på sås till stekt lax. Den stekta ytan på den stekta laxen går riktigt bra ihop med denna krämiga lax. Lax och krämig sås går så bra ihop eftersom de kompletterar varandra väl.
Lax är en fet och saftig fisk som har en delikat och svag smak, medan krämig sås är en krämig och smakrik sås som kan ge fisken en extra dimension av smak och konsistens.
När man kombinerar den stekta laxen med en krämig sås som denna så kan man därför få en harmonisk och balanserad rätt som är god och mättande. Dessutom passar krämig sås bra till lax eftersom den kan komma åt alla små vinklar och kurvor på fisken, så att hela fisken blir täckt med såsen och får en jämn och krämig smak.
Generellt sett är lax och krämig sås en perfekt kombination som passar bra till många olika tillfällen och som kan varieras på många olika sätt. Servera gärna med exempelvis potatis, ris, eller en krispig grönsallad till.
Jag fullkomligt älskar denna sås till lax och tycker den är riktigt värd att göra. Testa gärna receptet nedan! Hoppas ni får en smaklig måltid!
Receptet – Så gör du:
Sås till stekt lax
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- ¼ tsk vitlökspulver
- salt och peppar efter smak
- 1 msk olivolja
- 1 msk smör
- 1 dl kycklingbuljong
- 1 tsk citronsaft
- ½ tsk dijonsenap
- 2,5 dl vispgrädde
- 1 msk finhackad färsk dill (eller 1 tsk torkad dill)
Instruktioner
- Tillsätt kycklingbuljong, citronsaft och dijonsenap i en stekpanna. Rör om tills allt blandats och låt puttra i 1-2 minuter.
- Tillsätt grädden i pannan, tillsammans med dillen.
- Låt puttra i 5 minuter till tills att såsen tjocknat. Smaka av med extra salt och peppar om det behövs.
- Jag gillar att med färsk hackad persilja och en skvätt citronsaft över fisken.
- Njut av din stekta lax med härlig sås!