I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på sås till röding!
Detta är en ljuvlig och enkel sås till röding som går riktigt snabbt att göra! Såsen är full av härliga smaker som verkligen lyfter fram rödingen på bästa sätt.
Här kommer en god sås på gräddfil (går också att ersätta med creme fraiche), samt några få andra smakrika ingredienser. Såsen tycker jag verkligen lyfter god röding, vare sig den stekts, grillats eller ugnsbakats
Servera gärna denna sås ihop med kokt potatis för ett klassiskt sätt att servera röding på. En god grönsallad är också riktigt gott till.
Har man inte schalottenlök går det bra att använda gul lök också. Hacka löken så fint som möjligt, det tycker jag blir gott!
Såsen håller i kylen i någon dag efter tillagning om den förvaras övertäckt eller lufttätt. Bäst är att äta den så fort som möjligt, då tycker jag den är som godast.
Jag älskar denna sås till röding och tycker den är riktigt värd att göra. Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Sås till röding
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 2 dl gräddfil
- 2 msk finhackad schalottenlök
- 3 msk hackad bladpersilja
- 1 kläm citronsaft
- 1 nypa salt
Instruktioner
- Blanda såsens ingredienser i en skål. Håll kyld fram till servering.
- Färdigt! Njut av din sås till röding!