I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på sås till lax med creme fraiche!
Detta är en kall sås med creme fraiche som är perfekt till lax och som lyfter fram den goda smaken i dill som är så ljuvlig tillsammans med lax!
Färsk dill i detta recept ger en starkare smak, men torkad dill fungerar också riktigt bra. Creme fraiche är en mjuk och krämig typ av mejeriprodukt som är populär att använda till såser och röror. Det ger en len och smakrik konsistens till såsen, och passar därför utmärkt till lax.
Creme fraiche har också en lätt syrlighet som balanserar fiskens söta smak, och gör att såsen blir mer intressant och smakrik. Det finns många olika sätt att göra sås med creme fraiche till lax, men denna enkla variant tycker jag är bäst. Den går ut på att blanda creme fraiche med lite dill och schalottenlök. Denna sås passar utmärkt till både kokt och stekt lax.
Denna enkla, kalla creme-fraichesås med dill och hackad schalottenlök har en krämig konsistens och är himmelsk till lax. Den är rik i smaken och mindre syrlig än gräddfil.
Kort sagt så älskar jag denne sås til lax med creme fraiche och tycker den är riktigt värd att göra. Snabb, enkel och riktigt god. Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Sås till lax med creme fraiche
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 2,5 dl creme fraiche (eller blanda 3 delar gräddfil och 1 del vanlig yoghurt)
- 2 msk schalottenlök
- 2 msk färsk dill (eller 2 tsk torkad dill)
Instruktioner
- Finhacka schalottenlöken och din färska dill (om du använder det).
- Blanda creme fraiche, hackad schalottenlök och dill i en medelstor skål. Ställ in i kylen till det är dags för servering för att få den riktigt kall och fräsch.
- Skeda över såsen över laxen och servera.
- Njut av din goda sås till lax med creme fraiche!