I denna artikel ger jag ett riktigt gott recept på sås till köttfärslimpa!
Servera denna såsen över den nygräddade köttfärslimpan. Komplettera gärna med kokt potatis, grönsaker och lingonsylt för en komplett och välsmakande måltid. Såsen kan även hällas över potatisen.
Var noga med att hälla såsen över maten precis innan servering för att behålla dess krämighet och varma temperatur.
Om det skulle finnas några rester av såsen kan den förvaras i en lufttät behållare i kylskåp i upp till 2-3 dagar. Vid behov kan såsen värmas upp på spisen eller i mikrovågsugnen innan servering.
Tänk på att såsen kan tjockna något när den kyls ner, så det kan vara bra att tillsätta lite extra grädde eller buljong vid uppvärmning för att få till rätt konsistens.
Följ det enkla receptet nedan för att skapa din egen krämiga och smakrika sås som kommer att göra köttfärslimpan ännu mer läcker. Det går även väldigt fort att sätta igång med tillagningen och man blir färdig på bara några minuter!
Receptet – Så gör du:
Sås till köttfärslimpa
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 1 msk köttfond eller buljong
- 2 dl grädde
- 1 msk smör
- 1 msk vetemjöl
- 1 tsk dijonsenap
- Salt och peppar efter smak
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull på medelhög värme.
- Tillsätt vetemjölet och rör om väl för att skapa en smetig konsistens.
- Tillsätt köttfonden eller buljongen och rör om tills det blir en jämn blandning.
- Häll i grädden och dijonsenapen och rör om igen.
- Låt såsen sjuda i cirka 10-15 minuter, eller tills den tjocknar och får en krämig konsistens. Rör om då och då för att förhindra att såsen bränns vid.
- Smaka av med salt och peppar efter önskad smak.