I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på sås till kallrökt lax!
Detta är en riktigt härlig sås till kallrökt lax med creme fraiche, pepparrot, citronsaft och lite kryddor. Otroligt gott till just kallrökt lax, vilket jag har tagit fram just denna sås till!
Denna sås är krämigt god och ljuvligt balanserad smakmässigt. Vi gör den med creme fraiche, och om man inte har just det, så går det också bra med gräddfil som subsitutut.
Det tar bara 10 minuter att slänga ihop såsen. Rör bara ihop ingredienserna, krydda till och servera med kallrökt lax. Jag gillar såsen väl kyld, så jag brukar ställa in den i kylen i cirka 30 minuter innan servering, men detta är helt valfritt och en smaksak.
Förvara såsen övertäckt i kylen om man får några rester. En lufttät låda eller i en skål övertäckt med plastfolie är bra. Då håller den sig i några dagar. Det är perfekt till eventuella rester och den gör sig väldigt gott i en matlåda!
Andra tillbehör som är riktigt goda till kallrökt lax ihop med denna sås är de klassiska tillbehören kokt potatis och sallad.
Kort sagt så gillar jag verkligen denna sås till kallrökt lax, och tycker den är riktigt värd att göra. Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Sås till kallrökt lax
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 2 dl creme fraiche
- 0,5 dl riven pepparrot
- 1 tsk salt
- 1 tsk vitpeppar
- 2 msk citronsaft
Instruktioner
- Skala och riv fint din färska pepparrot.
- Blanda creme fraiche med din rivna pepparrot i en skål.
- Krydda med salt, vitpeppar, och citronsaft. Justera eventuellt efter smak.
- Njut av din sås till kallrökt lax!