Här kommer ett riktigt bra recept på sås till entrecote!
Detta är en otroligt god sås till entrecote som blir riktigt fin och krämig, en Café de Paris-sås! Smakar magiskt gott till entrecoten och alla klassiska tillbehör, såsom potatis eller ris och sallad!
Denna härliga franska sås är ett klassiskt tillbehör till just entrecote. Den är något av ett mellanting mellan en bearnaisesås och örtsås med en liten hint av curry. Otroligt fin och god till just entrecote, min favoritsås till denna köttbit!
Den är inte så svår att göra som man kan kanske kan tro, utan den går ihop på bara 10 minuter! Håll varm till servering och njut!
Fransmännen är kända för att kunna mycket om mat. Varför då inte testa med att göra deras (och min) favoritsås till entrecote? Den blir ju så himla god. Receptet hittar ni precis här nedanför, jag hoppas ni gillar det!
Receptet – Så gör du:
Sås till entrecote
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 1 msk äppelcidervinäger
- 1 msk vatten
- 2 st äggulor
- 180 g smör, rumstempererat
- ½ tsk dijonsenap
- 1 tsk soja
- 1 dl gräslök, finhackad
- 1 tsk currypulver
- ½ tsk rökt paprikapulver
- 1 tsk torkad dragon
- en liten gnutta cayennepeppar
Instruktioner
- Koka upp några deciliter vatten i en kastrull som det går att sätta en annan kastrull över, som ett vattenbad. I den mindre kastrullen som kan sättas över den andra, koka ihop en blandning av vattnet och vinägern angivet i receptet.
- Sätt vinägerkastrullen över den andra kastrullen med vattnet för att bilda ett vattenbad.
- Tillsätt äggulorna till vinägerblandningen och vispa tjockt. Klicka smöret gradvis och rör eller vispa tills att såsen blir tjock.
- Tillsätt övriga ingredienser och rör om.
- Färdigt! Håll varm till servering. Servera till entrecoten och njut!