I denna artikel ger jag ett riktigt bra recept på samgyeopsal!
Samgyeopsal är en populär och utsökt koreansk maträtt som består av tunna skivor av fläskkött som grillas till perfektion. Namnet “Samgyeopsal” betyder bokstavligen “tre lager kött” på koreanska, vilket syftar på kombinationen av kött och fett i varje skiva.
Samgyeopsal serveras vanligtvis som en maträtt där varje person vid bordet får grilla sitt eget kött enligt sin egen smakpreferens. Det serveras med olika tillbehör som salladslök, kimchi, ssamjang (en kryddig koreansk sås), och gärna även ris och andra sidorätter. Traditionellt sett kan man också rulla in det grillade köttet i salladsblad och njuta av det som en wrap.
Om du har rester kvar av din samgyeopsal så kan du förvara dem i kylskåpet i en lufttät behållare i upp till 2-3 dagar. För att bevara smaken och konsistensen är det bäst att förvara köttet och tillbehören separat och sedan värma upp dem innan servering, exempelvis i mikrovågsugn.
Nu när vi vet vad samgyeopsal är och hur det kan serveras, så kommer här det goda receptet! Jag hoppas att ni ska tycka om det lika mycket som jag gör! Smaklig måltid!
Receptet – Så gör du:
Samgyeopsal
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 600 g sidfläsk
- 3 st vitlöksklyftor finhackade
- 2 msk sojasås
- 2 msk sesamolja
- 1 msk honung
- 1 tsk peppar
- 4 st salladslökar skivade
- Kimchi (valfritt tillbehör) köpt eller hemlagad
- Salt för att grilla
Instruktioner
- Förbered grillen eller förvärm en stekpanna över medelhög värme.
- Skär sidfläsket i tunna skivor eller be din slaktare att göra det åt dig.
- I en skål blandar du vitlök, sojasås, sesamolja, honung och peppar.
- Lägg fläskskivorna i marinaden och blanda väl så att de är helt täckta. Låt marinera i cirka 15-20 minuter.
- När grillen eller stekpannan är redo, strö lite salt på ytan för att förhindra att fläsket fastnar.
- Grilla fläsket i omgångar tills det är genomstekt och har fått fin färg på båda sidorna. Det tar cirka 2-3 minuter per sida.
- Servera det grillade fläsket tillsammans med salladslök och kimchi. Du kan också servera det med ris och eventuella andra sidorätter du önskar.
- Njut av din samgyeopsal!