I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på saftiga chokladmuffins!
Dessa läckert saftiga chokladmuffins är riktigt smaskiga och går enkelt att slänga ihop. Yoghurt i smeten håller dem supersaftiga medan kakaopulver ger den goda chokladsmaken. Riktigt goda när de fått svalna en aning, men de är faktiskt ännu godare och saftigare dagen efter!
Vad är godare för en chokladälskare än saftiga chokladmuffins? Med en riktigt saftig smet och en mjuk, lätt fluffig konsistens, så går dessa chokladmuffins hem hos de flesta.
Kort sagt så älskar jag dessa saftiga chokladmuffins och tycker de är riktigt värda att göra. Så goda och saftiga! Testa gärna receptet nedan!
Receptet - Så gör du:
Saftiga chokladmuffins
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 2,5 dl vetemjöl
- 2 st ägg
- 2 dl strösocker
- 1,5 dl rapsolja
- 2 dl naturlig yoghurt
- 0,8 dl kakao
- 2 tsk bakpulver
- 4 tsk vaniljsocker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C.
- I en bunke, rör ihop vetemjöl, kakao och bakpulver.
- I en separat skål, vispa ägg, strösocker så att det blir ljust och fluffigt.
- Tillsätt yoghurt, rapsolja och vaniljsocker till äggblandingen och rör om.
- Tillsätt mjölblandningen till äggblandningen, och blanda till en jämnt smet.
- Fyll dina muffinsformar upp till två tredjedelar, och grädda i mitten av ugnen i ungefär 18 minuter.
- Njut av dina saftiga chokladmuffins!