I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på saftiga blåbärsmuffins!
Dessa saftiga blåbärsmuffins är magiskt mjuka och saftiga på insidan med en sött gyllene yttre. De är inte överdrivet söta, men sprängfyllda med goda blåbär och receptet blir helt klart en favorit!
Du kan göra dessa saftiga blåbärsmuffins med både färska och frysta bär. Tina inte bären om de är frysta, utan blanda ner dem i smeten fortsatt frysta enligt receptet, annars blir de väldigt rinniga i muffinsen.
En av de bästa sakerna med dessa saftiga blåbärsmuffins är hur enkla de är att göra. Det tar några minuter att slänga ihop dem.
Kort sagt så älskar jag detta recept på saftiga blåbärsmuffins och tycker de är riktigt värda att göra. Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Saftiga blåbärsmuffins
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
Torra ingredienser
- 6 dl vetemjöl
- 4 tsk bakpulver
- 2,5 dl strösocker
- ¼ tsk salt
Våta ingredienser
- 2,5 dl mjölk
- 1 tsk vitvinäger/äppelcidervinäger
- 60 g osaltat smör, smält
- 4 msk rapsolja
- 2 st ägg
- 2 tsk vaniljextrakt
Blåbär
- 250 g färska blåbär, eller frysta, otinade
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C.
- Vispa de torra ingredienserna i en stor bunke.
- Rör ihop ljummen mjölk och vitvinäger och låt stå i 5 minuter.
- Smält smöret och ta bort från värmen, låt svalna några minuter. Kombinera smöret med mjölkblandningen, olja, ägg och vaniljextrakt.
- Tillsätt de våta ingredienserna till de torra. Blanda så att det precis går ihop, några klumpar är okej.
- Tillsätt blåbär till smeten, men spara lite av blåbären till topping.
- Fyll och fördela smeten mellan muffinsformarna. Toppa med resterande blåbär.
- Grädda i mitten av ugnen i 5 minuter på 200°C, sänk sedan ugnen till 180°C.
- Grädda i ytterligare 15 minuter. En tandpetare som sticks in i en muffins ska hålla sig degfri när de är klara.
- Ta ut muffinsen och låt svalna på ett galler. Servera varma eller rumstempererade!
- Njut av dina saftiga blåbärsmuffins!