I denna artikel vill jag bjuda på ett riktigt härligt recept på saftig rabarberkaka!
En härligt saftig och god rabarberkaka med inslag av god mandelmassa. Avnjut gärna tillsammans med lite vaniljsås eller vaniljglass!
Denna saftiga rabarberkaka går snabbt och enkelt att göra utan något strul. Fin och saftig kaka där de goda rabarberna kommer till sin fulla rätt tycker jag!
Gör gärna sticktestet för att kontrollera att rabarberkakan är färdig. Stick helt enkelt ned en sticka eller ett spett i mitten av kakan. Om det kommer ut degfritt, då är kakan färdig!
För en ljuvlig rabarberkaka som verkligen får det att vattnas i munnen, så kan jag varmt rekommendera denna ljuvliga kaka som är både enkel och himmelskt god!
Receptet – Så gör du:
Saftig rabarberkaka
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 120 g smör
- 2 dl strösocker
- 2 st ägg
- 2,5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 150 g rabarber
- 1 tsk potatismjöl
- 100 g mandelmassa
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180°C.
- Plocka fram en rund springform, cirka 24 centimeter i diameter, och smörj och bröa formen.
- Smält smöret i en kastrull på spisen eller i en skål i mikrovågsugn. Ta sedan genast av från värmen.
- Vispa till det smälta smöret med strösocker, ägg, vetemjöl och bakpulver. För över smeten till formen.
- Dela rabarbern i bitar och blanda med potatismjölet, och fördela sedan bitarna i smeten. Grovriv mandelmassan och strö över kakan.
- Grädda kakan i mitten av ugnen vid 180°C i cirka 25 minuter, tills att en sticka som sticks ned i kakan kommer ut degfri.
- Färdigt! Njut av din saftiga rabarberkaka, gärna med lite vaniljsås eller vaniljglass till!