I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på rulltårta med vaniljkräm!
Jag är fullkomligt förälskad i detta recept på rulltårta med vaniljkräm! Detta är en riktigt härlig kaka som är enkel att göra och smakar perfekt till fikat! En favorit som går hem hos alla!
Denna rulltårta med vaniljkräm är trevlig till fikat eller exempelvis kaffet. Det är en riktig klassiker vars smaker fullständigt gifter sig i munnen och blir en ljuvlig blandning av behaglig chokladsmak och givetvis vaniljsmak från vaniljkrämen.
Receptet är väldigt “pang på” och eventuella rester förvaras övertäckt i kylen. Jag hoppas ni gillar det och att det blir lika bra för er som det blir för mig!
Receptet – Så gör du:
Rulltårta med vaniljkräm
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 3 st ägg
- 1⅓ dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 2 msk kakao
- 1 tsk bakpulver
Vaniljkrämen
- 150 g rumstempererat smör
- 2 dl florsocker
- 1 msk vaniljsocker
- 1 st äggula
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°C. Klä en bakplåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
- I en skål eller bunke, vispa ägg och strösocker ljust och pösigt.
- I en annan skål, blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker, kakao, och bakpulver. Blanda ner i äggsmeten och rör ihop till en slät smet.
- Tillsätt smeten till bakplåten och bred ut till ett jämnt lager.
- Grädda i mitten av ugnen på 225°C i 5 minuter, håll uppsikt sista minuten för att förhindra gräddning.
- Ta ut och låt svalna i några. Vänd sedan kakan upp-och-ner på ett sockrat bakplåtspapper. Låt sedan svalna helt.
- Vaniljkräm: Rör ihop rumstempererat smör och florsocker. Tillsätt vaniljsocker och äggula, och vispa tills smeten blir ljus. Bred ut vaniljkrämen över rulltårtan och rulla sedan ihop längs med långsidan.
- Låt rulltårtan stå i kylen i någon timme innan serveringen! Njut!