Rulltårta med nutella – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på rulltårta med nutella!

Den här rulltårtan med nutella är min favoritrulltårta. Om du letar efter en rulltårta med god smak av choklad och hasselnöt så är denna rulltårta med nutella för dig!

Smaken av denna rulltårta för mig tillbaka till när jag var liten. En riktig smaksensation med god smak av choklad och hasselnöt inlindat i en fluffig rulltårta.

Vegetabilisk olja tillsätts i smeten för en saftig och fluffig rulltårtsdeg. I fyllningen använder jag ren nutella, vilket jag tycker är både enkelt att göra och väldigt gott!

Det är svårt att hitta ett enklare sätt att förgylla en fika än med en rulltårta med nutella. Hasselnötskrämen Nutella gör underverk som fyllning i denna rulltårta. Massor med smak i varje tugga.

Se till att vispa äggen riktigt bra så de blir lätta och fluffiga, på så sätt får rulltårtan en fluffigare konsistens.

Rulltårta med nutella

Receptet – Så gör du:

Rulltårta med nutella

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Den här rulltårtan med nutella är min favoritrulltårta. Om du letar efter en rulltårta med god smak av choklad och hasselnöt så är denna rulltårta med nutella för dig!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 35 minuter
Portioner 10 bitar

Ingredienser
 

  • 5 st ägg
  • 1 dl (70 g) socker
  • 0,75 dl (70 g) solrosolja eller rapsolja
  • 1 dl (50 g) mjöl eller majsstärkelse
  • nutella efter smak till fyllningen

Instruktioner

  • Låt oss börja med att separera äggulorna från äggvitorna i två separata skålar. Vispa äggvitorna hårda med handvisp eller elvisp. Tillsätt sockret lite i taget, var noga med att blanda väl.
  • Sätt sedan i en äggula i taget och blanda med visp tills blandningen är skummig.
  • Häll långsamt i oljan, blanda väl och tillsätt mjölet, lite i taget, hela tiden under omrörning.
  • Häll blandningen i en bakplåt täckt med bakplåtspapper, jämna ut den väl och grädda i ugnen på 180°C i 13-15 minuter.
  • Ta ut den ur ugnen och låt svalna i några minuter. Ta sedan ytterligare ett ark bakplåtspapper, lägg på degen och vänd försiktigt upp på en yta. Ta bort bakplåtspappret och låt svalna helt innan du går vidare till att ha på fyllningen, så att rulltårtan inte går sönder när du rullar ihop den.
  • Rulla ihop rulltårtan från långsidan. Njut av din rulltårta med nutella!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Rulltårta med nutella

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar