I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på rulltårta med nutella!
Den här rulltårtan med nutella är min favoritrulltårta. Om du letar efter en rulltårta med god smak av choklad och hasselnöt så är denna rulltårta med nutella för dig!
Smaken av denna rulltårta för mig tillbaka till när jag var liten. En riktig smaksensation med god smak av choklad och hasselnöt inlindat i en fluffig rulltårta.
Vegetabilisk olja tillsätts i smeten för en saftig och fluffig rulltårtsdeg. I fyllningen använder jag ren nutella, vilket jag tycker är både enkelt att göra och väldigt gott!
Det är svårt att hitta ett enklare sätt att förgylla en fika än med en rulltårta med nutella. Hasselnötskrämen Nutella gör underverk som fyllning i denna rulltårta. Massor med smak i varje tugga.
Se till att vispa äggen riktigt bra så de blir lätta och fluffiga, på så sätt får rulltårtan en fluffigare konsistens.
Receptet – Så gör du:
Rulltårta med nutella
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 5 st ägg
- 1 dl (70 g) socker
- 0,75 dl (70 g) solrosolja eller rapsolja
- 1 dl (50 g) mjöl eller majsstärkelse
- nutella efter smak till fyllningen
Instruktioner
- Låt oss börja med att separera äggulorna från äggvitorna i två separata skålar. Vispa äggvitorna hårda med handvisp eller elvisp. Tillsätt sockret lite i taget, var noga med att blanda väl.
- Sätt sedan i en äggula i taget och blanda med visp tills blandningen är skummig.
- Häll långsamt i oljan, blanda väl och tillsätt mjölet, lite i taget, hela tiden under omrörning.
- Häll blandningen i en bakplåt täckt med bakplåtspapper, jämna ut den väl och grädda i ugnen på 180°C i 13-15 minuter.
- Ta ut den ur ugnen och låt svalna i några minuter. Ta sedan ytterligare ett ark bakplåtspapper, lägg på degen och vänd försiktigt upp på en yta. Ta bort bakplåtspappret och låt svalna helt innan du går vidare till att ha på fyllningen, så att rulltårtan inte går sönder när du rullar ihop den.
- Rulla ihop rulltårtan från långsidan. Njut av din rulltårta med nutella!